dinsdag 21 april 2009

 

Henk van de Velden en Henk Witlox benoemd tot lid van verdienste

 

Links: Henk Witlox. Rechts: Henk van de Velden

Witlox ontvangt de oorkonde van voorzitter Eyma

Witlox ontvangt bloemen van secretaris Grolleman

Witlox bedankt de aanwezigen voor zijn benoeming

Van de Velden ontvangt zijn oorkonde van de voorzitter

Van de Velden wordt toegesproken door de voorzitter

Van de Velden ontvangt bloemen van de secretaris

Foto's door Janna Korten

Tijdens de Algemene Ledenvergadering in Elburg op 18 april j.l. zijn de heren Henk van de Velden en Henk Witlox geëerd met de titel Lid van verdienste.

Beide heren ontvingen een oorkonde, een mooi vogelboek (De wijsheid van vogels, door Tim Birkhead), een bos bloemen en natuurlijk een welgemeend applaus van de 150 aanwezige Aviornisleden en bestuursleden. Voorzitter Pierreco Eyma sprak Henk en Henk toe.

Henk Witlox
Vorig jaar heeft Henk toch nog onverwachts, naar aanleiding van zijn gezondheid, afscheid genomen van het hoofdbestuur. Vele jaren heeft Henk deelgenomen aan het hoofdbestuur waarin hij steeds als een soort geweten heeft gefungeerd. Zijn eerlijkheid en vaste zicht op zaken lagen daaraan ten grondslag.

Henk zijn kennis op het gebied van vogelgezondheid heeft ertoe geleid dat hij zich intensief heeft bezig gehouden met een onderzoek naar gevoeligheid van watervogels en fazanten voor vogelgriep. De uitslag van dit onderzoek heeft zeker bijgedragen aan de ontwikkeling van de visie op Aviaire Influenza zoals die er nu is.

Zijn grote inzet ten behoeve van de opstart en ontwikkeling van Aviornis Duitsland heeft ertoe geleid dat er nu in dat enorme land met een gigantisch groot potentieel aan Aviornismensen een vereniging ontstaan is die de organisatie van onze hobby een nog groter verspreidingsgebied kan opleveren.

Naar aanleiding van genoemde wapenfeiten wil het hoofdbestuur Henk dan ook benoemen tot Lid van verdienste van onze vereniging.

Henk van de Velden
Vanaf de oprichting van de regio Nijmegen heeft Henk van de Velden zich zeer intensief ingezet voor het wel en wee van deze regio en de vereniging daarbuiten.

Henk heeft 23 jaar plaats gehad in het bestuur van de regio Nijmegen en heeft daar zeker niet alleen gezeten: vanuit die functie is hij steeds weer een vraagbaak geweest voor de regioleden en vooral ook de medebestuursleden hebben zeer veel gehad aan zijn mening en adviezen. Zijn niet aflatende inzet om Aviornis te presenteren op evenementen is zeer te prijzen. De, helaas niet meer bestaande, Nationale Dierenshow in de Brabanthallen liggen bij veel van ons nog vers in het geheugen. Henk zijn prachtige flamingo’s trokken daar ieder jaar weer veel bewonderaars.

Naar aanleiding van een uitvoerig en warm betoog van zijn medebestuursleden uit de regio en zijn imposante staat van dienst wil het hoofdbestuur Henk dan ook benoemen tot Lid van verdienste van onze vereniging.


Onze andere leden van verdienste, ereleden en erevoorzitter, zijn na te lezen in het tijdschrift en op deze pagina (klik) van de website.