donderdag 04 november 2010

 

Informatie over samenvoeging ministeries van LNV en EZ

 

Ministeries van LNV en EZ worden EL&I

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gaat samen met het ministerie van Economische Zaken (EZ) op in een nieuw ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Vanaf 14 oktober 2010 vallen het CITES-bureau en het LNV-loket dan ook onder het ministerie van EL&I.

Tegelijkertijd verhuist de website van LNV geleidelijk naar www.rijksoverheid.nl. Alle pers- en nieuwsberichten van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn voortaan te vinden op Rijksoverheid.nl. Dat geldt ook voor de Kamerbrieven en de speeches.

In 2011 aanvragen via internet

Begin 2011 kunt u CITES-documenten online aanvragen via “Mijn dossier” op de website van Het

LNV-Loket. Het elektronische formulier vervangt de papieren aanvraag. De gegevens die de aanvrager moet invullen blijven hetzelfde. De winst zit in het gemak waarmee u per vraag door het formulier wordt geleid. Onze verwachting is dat aanvragen hierdoor beter en meer volledig worden ingevuld dan de papieren versie. Een correcte aanvraag kan sneller worden beoordeeld.

Alle frequente aanvragers van CITES-documenten krijgen in het najaar een brief over het digitaal aanvragen. Vlak voordat het formulier in gebruik wordt genomen, krijgt dezelfde groep inlogcodes toegestuurd. Hiermee kunt u inloggen in Mijn dossier en het formulier digitaal ondertekenen. Op de website van het LNV-Loket en via de komende nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen over digitaal aanvragen.

Contactgegevens

Totdat de gehele website is verhuisd naar www.rijksoverheid.nl kunt u het LNV-loket en CITES-bureau nog bereiken via de huidige wegen.

LNV-Loket

Telefoon: 0800-223 33 22. Open: maandag tot en met vrijdag van 8.30-16.30 uur.
Vanuit het buitenland: +31 592 33 29 58.
E-mail: via het contactformulier op de website
Internet: www.hetlnvloket.nl

CITES-bureau

Telefoon: 0800 -22 333 22 (voorkeurtoets 5). Open: maandag tot en met vrijdag van 8.30-16.30 uur.
Vanuit het buitenland: +31 592 33 29 58.
Post: (ook voor het toesturen van aanvraagformulieren)
Dienst Regelingen / CITES-bureau
Postbus 19530
2500 CM Den Haag
E-mail: cites@minlnv.nl
Fax: (070) 37 86 139. Vermeld duidelijk op uw fax dat deze bestemd is voor het CITES-bureau.
Internet: www.hetlnvloket.nl en kies voor Vergunning en ontheffing, CITES.

CITES nieuwsbrief op Aviornis.nl

Wilt u op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen van het Nederlandse CITES-bureau? Het CITES-bureau geeft elke één tot twee maanden een nieuwsbrief uit. Deze nieuwsbrief bevat informatie over alle ontwikkelingen rond de CITES-wetgeving en vergunningen. Aviornis Nederland publiceert de nieuwsbrieven op haar website.