dinsdag 19 mei 2015

 

Verslag regiobijeenkomst oost-Brabant 18 Mei 2015

 

  Het is al weer de laatste bijeenkomst voor de “zomerstop “. 
We hebben de bijeenkomst moeten verzetten naar 18 mei omdat 4 mei dodenherdenking was.
We willen zeker niet dat iemand de keuze zou moeten maken tussen dodenherdenking en een Aviornis bijeenkomst.
De mensen die er voor gezorgd hebben dat wij vrolijk vogels kunnen houden en vrije bijeenkomsten kunnen organiseren mogen niet vergeten worden en gaan zeker voor.  
Maandag 11 Mei was de zaal al bezet. Vandaar wat later in Mei onze bijeenkomst.
Ondanks deze verschuiving en het slechte weer waren er toch nog  29 mensen op komen dagen. Onze voorzitter opent de vergadering met een hamerslag. Zelfs meerdere hamerslagen waren nodig om de zaal helemaal stil te krijgen. We beginnen met een terugblik op ons  reisje naar Walsrode. Iedereen had het zo te horen naar zijn zin gehad “Goed hotel, goed park, goed  weer en goed eten. Met dank aan de organisatie en aan Henk Sommers voor het beschrijven van de omgeving onderweg sluiten we weer een geslaagd uitstapje af.
Meteen worden er al ideeën voor volgend jaar naar voren gebracht .
Misschien Engeland of dierentuin Berlijn. Er lijkt een voorkeur te zijn voor een meerdaagse reis. Het bestuur gaat zich zoals gewoonlijk hierover het hoofd breken. Wordt vervolgd !!
Ook zijn er al plannen voor  het tuinbezoek met onze jaarlijks terugkerende barbecue. Dit jaar gaan we naar Casteren op 29 Augustus. Zet deze datum alvast in Uw agenda. We willen ook gezamenlijk een uitstapje maken met leden die interesse hebben naar de vogelshow van onze Belgische vogelvrienden van de Korhaan in Geel op 24 oktober. Programma en aanmelding ontvangen de leden via de mail.
Vraag en aanbod levert deze keer wel een match op. Er wordt een koppel witwang toerakos gevraagd en iemand heeft een losse man in de aanbieding. Dan heb je toch al een half koppel. Nu alleen nog een pop.
De vraag en aanbod van bitterbalen in de pauze gaat wel van een leien dakje. Er zijn dan ook weer veel exemplaren van licht tot donker van eigenaar gewisseld. De rondvraag blijft deze keer stil dus kunnen we overgaan naar de presentatie van vanavond.
Een verslag  van een reis  naar  Borneo door Stan  Dielissen.
We weten dat Stan boeiend kan vertellen en samen met de eigengemaakte foto’s was het weer een prachtig geheel. Niet alleen de vogels maar ook de leefomstandigheden van de mensen en de zorgelijke bedreiging van de habitat van alle  Borneo dieren komen aan de orde.
Wat het meest aanspreekt is dat onze eigen westerse grote vraag naar palmolie (zeep,margarine)de grootste boosdoener is. Het regenwoud wordt gekapt om palmbomen plantages te realiseren. Iets om over na te denken.
Met deze wetenschap onder de pet dankt  onze voorzitter iedereen voor de opkomst en Stan voor de mooie presentatie en sluit de bijeenkomst.

Secretaris  Oost - Brabant    Henk Biemans