Ledenbijeenkomst regio Nijmegen met spectaculaire 3D natuurfilm!

Start datum: november 28
Begin tijd: 20:00
Eind tijd: 20:30

 

Omschrijving: 

Iedereen is welkom bij Zaal Thekes, Alard van Herpenplein 9, 5373 AH Herpen. De aanvang is 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur.De koffie staat klaar!

 

natuurpresentatie door Gerrit van Eenbergen uit Nistelrode en Jan van der Heijden uit Helmond.

Het programma ziet er als volgt uit:

Voor de pauze vertoont Jan van der Heijden zijn natuurfilm van ± 45 minuten,
Zijn natuurfilm bestaat voor een groot deel uit opnames van gewone Nederlandse vogels die leven in zijn directe woonomgeving. De eigen tuin, een klein bosgebied Groot Goor en het Eindhovens kanaal zijn voor hem brongebieden. Voor wat meer bijzondere soorten gaat hij regelmatig de Strabrechtse Heide op of naar de Peelgebieden. Omdat zijn familie over Nederland gespreid woont, wordt familiebezoek vaak gekoppeld aan opnamen van spectaculaire vogels. Voorbeelden zijn flamingo en zeearend in gebieden zoals Flevoland, Lauwersmeer en Achterhoek. Daarnaast bevat de film macro opnames van tuininsecten en enkele dieren zoals ree en edelhert.
Bij alle opnames is getracht het authentieke geluid er bij te houden.

Na de pauze vertonen Gerrit  van Eenbergen en Jan van der Heijden  een film van ± 50minuten met 3D macro, gewone 3D en 3D tele natuuropnames
De 3D film van Gerrit  bevat grotendeels macro opnames van bloemen, planten, insecten, amfibieën en andere minuscule diertjes in hun natuurlijke omgeving. Opvallend hierbij zijn de vreemde vormen en felle kleuren.

Bijzonder zijn ook de opnames gemaakt van vreemd gevormde diertjes in ondiep water. Ontwikkeling van dikkopjes en mieren is beeldgroot te bewonderen. De meeste opnames zijn gemaakt in het eigen bos, in de directe omgeving van Nistelrode of in de eigen “huisstudio”.
Daarnaast zijn opnames te zien van bijzondere reptielen, kikkers en vlinders in gespecialiseerde onderkomens zoals vlindertuin of reptielenhuis.
Ook zijn opnames gemaakt over grote afstand. Hierbij is bijv. de edelhertenbronst gefilmd in de Weerterbossen.

De film wordt op een 84 inch (215cm) Ultra HD TV met zg. passieve 3D techniek vertoond. 3D Brillen, zoals in de bioscoop worden gebruikt, worden  uitgeleend.

Het belooft een mooie avond te worden. Kom allemaal en breng gezellig iemand mee.