woensdag 31 juli 2013

 

Ruim 80 watervogels gestolen uit tuin in Heeg (Friesland)

 

In de nacht donderdag 27 juli op vrijdag 28 juli zijn zo’n 80 tot 90 watervogels gestolen bij een van onze leden in Heeg (Friesland).

Het betreft hier Kolganzen (Anser albifrons), Rietganzen (Anser fabalis), Europese pijlstaarteenden (Anas acuta), Krakeenden (Anas strepera), Europese smienten (Anas penelope), Baikaltaling (Anas formosa), Barrow brilduikers (Bucephala islandica) en Buffelkopeend (Bucephala albeola). Deels van de dieren is eigen kweek van 2013 met ringnr AO 5025. De diefstal is gepleegd in de plaats Heeg bij dhr J. v.d. Heide.

Er is aangifte gedaan bij de lokale politie, tevens is de media ingeschakeld en hebben wij bericht ontvangen dat het ondertussen ook in landelijk dagblad De Telegraaf is vermeld.

Mocht er bij u of iemand die u kent een diefstal plaatsvinden, aarzel niet en neem contact op met uw lokale politie voor aangifte. Daarnaast willen we u verzoeken contact op te nemen met het (regionale) bestuur van Aviornis International Nederland. Wij gaan discreet om met de informatie, maar kunnen desgewenst een oproep plaatsen op onze website. Daarnaast bundelen wij de informatie, waarmee we hopen een goed beeld te krijgen van mogelijke trends.

Voor inlichtingen over deze of andere diefstallen neemt u contact op met ons bestuurslid dhr Piet Maas, pietmaas@zeelandnet.nl

Vriendelijke groet,

Aviornis International Nederland