dinsdag 05 januari 2010

 

Download het boekje over wetgeving en het bestellen van ringen

 

Bijlage van het oktober magazine is nu gratis te downloaden...

Beste Aviornis lid,

Binnen onze vereniging worden vele soorten vogels gehouden en gefokt. Een groot gedeelte daarvan valt niet onder enige vorm van wetgeving. Voor houders en kwekers van deze soorten verandert er niets in het bestellen van ringen. Naast deze vogels zonder wettelijke status bevinden zich een behoorlijk aantal soorten die vallen onder natuurwetgeving. Dit heeft tot gevolg dat er eisen zijn gesteld door de overheid waaraan iedere bezitter van deze vogelsoorten zich dient te houden. Door het woud van regels kunnen onduidelijkheden ontstaan met als gevolg onbewust gemaakte overtredingen van de wet.

Per 1 juli 2009 is er een nieuwe Ringenregeling in werking getreden. Om u te informeren omtrent de nieuwe wetgeving en de gevolgen daarvan voor u en ons, heeft Aviornis International Nederland een informatieboekje samengesteld, nu al gedoopt tot "het gele boekje".

Dit boekje heeft u als lid van Aviornis Nederland ontvangen in oktober 2009. Wij hopen u, als houder of aankomend houder van Europese- en CITES-A vogels, hiermee duidelijkheid te verschaffen over de regels die de overheid aan het houden van genoemde vogels stelt. De wetgeving is zeer complex en daarom hebben we niet alle aspecten kunnen opnemen.
Mocht u vragen hebben dan vindt u op de laatste pagina een overzicht van personen en websites waar u terecht kunt.

Het gele boekje is nu ook te downloaden via onze website. U kunt het boekje downloaden onderaan deze pagina, of via het Aviornis Archief (inloggen vereist).

Ik wil u aanraden om dit boekje zorgvuldig te bewaren, vroeg of laat kunt u er vast uw voordeel mee doen.

Aviornis International Nederland,

Pierreco Eyma
voorzitter