zaterdag 08 november 2008

 

Aandacht vereist bij het aanvragen van EG-certificaten

 

Informatie m.b.t. CITES bijlage A vogels.

Binnen de regelgeving aangaande CITES-vogels zijn er veranderingen ingesteld.

Voor het aanvragen van EG-certificaten (CITES-formulieren) voor soorten die zijn opgenomen in Bijlage A moet de legaliteit van de dieren aangetoond worden.

De legaliteit kan aangetoond worden door:

  • een correct en VOLLEDIG ingevuld aanvraagformulier.
  • bewijs van legale verkrijging en de herkomst van de dieren waarvoor een EG-certificaat wordt aangevraagd. De legale verkrijging en de herkomst kan worden aangetoond met originele EG-certificaten, originele invoervergunningen of kopieën van de EG-certificaten van de ouderdieren en op aanvraag; de voorgeschreven administratie.

De gegevens op de EG-certificaten moeten altijd de WERKELIJKE situatie vertegenwoordigen. Heeft u bijvoorbeeld een vogel waarvan bij aanschaf het geslacht niet bekend was en dit ook niet vermeld staat op het CITES-formulier en is het geslacht ervan inmiddels wel bekend dan moet dit vermeld staan op het formulier. Het gevolg is dat u dus het geslacht alsnog moet doorgeven aan het CITES-bureau in de vorm van het aanvragen van een vervangend certificaat.

U kunt dus geen CITES-documenten aanvragen voor nakweek dieren als de documenten van de ouderdieren niet volledig zijn ingevuld. De vermelding van het geslacht behoort daar dus ook bij!

Hoofdbestuur
Aviornis Int. Nederland