vrijdag 02 mei 2008

 

Verslag Algemene Ledenvergadering 2008

 

Algemene Ledenvergadering Aviornis International Nederland

op zaterdag 12 april 2008 te Vrouwenpolder

Dit jaar was de regio Zeeland aan de beurt om de Algemene Ledenvergadering te organiseren. Als locatie hiervoor heeft regio Zeeland Deltapark Neeltje Jans te Vrouwenpolder gekozen. Ondanks het feit dat het voor de meeste leden een verre reis betekende konden wij op deze zonnige doch frisse voorjaarsdag 82 leden verwelkomen. Om 09.30 uur werden de leden verwelkomd met koffie en gebak. Er hing direct al een gezellige sfeer en de leden waren druk met elkaar aan de praat om de laatste nieuwtjes op vogel­gebied uit te wisselen.

Om 10.00 uur opende de voorzitter, de heer C.P. Eyma, de vergadering en heette iedereen van harte welkom. Een speciaal woord van welkom was er voor de aanwezige ereleden en de afgevaardigde uit Vlaanderen.

Er is ook een extra welkom voor de afgevaardigden van de diverse regiobesturen. De heer Eyma zegt dat hij blij is dat zij gekomen zijn. Persoonlijk heeft hij de regio’s hoog in het Aviornisvaandel staan. Dankzij de inzet en enthousiasme van deze mensen worden steeds weer allerhande activiteiten georganiseerd die het de leden mogelijk maken op een andere manier bezig te zijn met hun hobby. Gedurende deze regioactiviteiten vindt uiteindelijk het echte verenigingsleven plaats en worden kontakten met medehobbyisten gelegd.

De heer Eyma stelt voor om met de vergadering te beginnen vanwege het drukke programma van deze dag.

Ringendienst
Het hoofdbestuur stelt voor om de ringenprijs voor 2008/2009 voor leden te handhaven op € 0,25 per ring. De vergadering gaat hiermede akkoord.

Vaststelling afdracht per regiolid en vaststelling regiobijdrage voor 2008
Het hoofdbestuur stelt voor om de afdracht per regio op € 600,-- te houden en de bijdrage per lid op € 2,-- te houden. De vergadering gaat ook hiermede akkoord.

Jaarverslag Ringendienst
Mevrouw Bouwens leest het jaarverslag van de Ringendienst voor. Zij benadrukt voorts nog eens het belang van het volledig invullen van het ringenformulier (dus ook de achterkant). Vanaf dit jaar wordt er geen kopie van uw bestelling meer met de ringen meegezonden. Het is dus van het grootste belang dat u zelf een kopie van uw bestelling achterhoud zodat u weet voor welke soorten u welke ringen besteld heeft.  

Jaarverslag Ledenadministratie
Mevrouw van Tol leest het jaarverslag van de Ledenadministratie voor. Het ledenbestand blijft nagenoeg gelijk.

In 2007 hebben de heer en mevrouw van Tol de hele ledenadministratie gecontroleerd op onvolkomen hetgeen tot de nodige mutaties heeft geleid. De heer Eyma bedankt de heer en mevrouw van Tol voor hun extra werk en biedt hun als dank daarvoor bloemen aan.

Presentatie werkgroep Wilde Duiven en Kleine Hoenderachtigen
Zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk krijgt een werkgroep de gelegenheid om zich te presteren tijdens de pauze van de Algemene Ledenvergadering. Dit jaar hield de heer Moed een presentatie over de werkgroep Wilde Duiven en Kleine Hoenderachtigen. Aan de hand van mooie beelden heeft hij ons kennis laten maken met diverse soorten vogels. Als dank hiervoor ontvangt de heer Moed een bos bloemen.

Contributieverhoging voor (binnenlandse) leden
Het hoofdbestuur stelt voor om vanaf heden de contributie te verhogen naar € 27,50. Leden die per automatische incasso betalen krijgen € 2,50 korting. De vergadering gaat hiermede akkoord. Nieuwe leden kunnen alleen per automatische incasso betalen.

Bestuursverkiezing
De heer Eyma geeft aan dat de heer Witlox gedurende 2007 vanwege gezondheids­problemen het hoofdbestuur heeft moeten verlaten. Hij bedankt de heer Witlox voor zijn inzet en voor de vele tijd en energie die hij besteed heeft aan de verdere opbouw van Aviornis en in het bijzonder Aviornis Duitsland. Als dank wordt hem een cadeau en bloemen aange­boden.

Mevrouw Smout-Boot en de heer Bouwens zijn aftredend. De heer Bouwens is niet herkiesbaar. Mevrouw Smout-Boot wordt door de vergadering onder luid applaus herbenoemd.

De heer Bouwens wordt bedankt voor zijn inbreng tijdens de hoofdbestuurs- en algemeen bestuursvergaderingen van afgelopen jaren. Als dank hiervoor wordt hem een envelop en een bos bloemen overhandigd. De heer Bouwens zegt dat hij zich vanaf heden meer gaat bezig houden met het houden van vogels. Voorts zal hij vanaf heden de regio West-Brabant in het Algemeen Bestuur gaan vertegenwoordigen.

Het hoofdbestuur draagt de heren J.J.H. Korten en J. Harteman voor voor benoeming in het hoofdbestuur. De heer Korten is bij de meeste leden wel bekend als voorzitter van de regio Midden-Nederland. De heer Harteman is reeds actief in de internetcommissie en is betrokken bij Jong Aviornis. Er zijn geen tegenkandidaten en de heren worden vervolgens onder luid applaus benoemd. De heer Eyma bedankt de heren Korten en Harteman bij voorbaat voor de tijd en energie die zij aan Aviornis in de toekomst zullen besteden.

Tot slot bedankt de heer Eyma de regio Zeeland voor hun gastvrijheid en organisatie van deze Algemene Ledenvergadering. Dankzij de inzet van bestuur en vrijwilligers uit de regio Zeeland is deze dag tot een groot succes geworden. Namens iedereen hiervoor bedankt.

Verder bedankt hij de leden voor hun komst en inbreng in de vergadering en wenst iedereen nog een gezellige middag toe.

De volgende Algemene Ledenvergadering zal worden georganiseerd door regio Zwolle op zaterdag 18 april 2009 in en rond Elburg.

Na de lunch hield de heer Ted Sluyter een boeiende lezing over een nieuw aangelegd stuk natuur, genaamd Plan Tureluur. Dit natuurgebied is zo aangelegd dat het een grote aantrekkingskracht heeft op de diverse (water)vogels. Vervolgens kon eenieder op eigen gelegenheid Deltapark Neeltje Jans en/of Plan Tureluur  bezoeken.

Tonnie Grolleman
Secretaris Aviornis International Nederland
02.05.2008