woensdag 27 februari 2008

 

Verbod op veel vogelsoorten dreigt! U kunt nu nog helpen...

 

De Positieflijst Vogels begint akelig dichtbij te komen, de tijd begint te dringen!

Beste Aviornis-leden,

De commissie Kweekverslagen is nog steeds op zoek naar kweekverslagen van soorten vogels zoals aangegeven op de positieflijst (klik hier) op onze site.

Een verkorte lijst met de gevraagde vogels vindt u hier (klik hier)
  (UPDATE 12 maart)

De tijd begint nu echt te dringen!!!


Met andere woorden, als Aviornis of andere vogelverenigingen niet in staat blijken te zijn vóór januari 2009 van bovengenoemde soorten vogels kweekverslagen aan leveren, wij moeten vrezen dat wij deze vogels niet meer mogen houden c.q. niet meer met deze vogels mogen kweken.

Hoe zeldzaam uw vogels nu ook mogen zijn en hoe terughoudend u ook zult zijn informatie te verstrekken over uw zeldzame vogels, als er vanaf 2009 niet meer gehouden c.q. mee gekweekt mag worden zal dit een verlies zijn voor elke vogelliefhebber.

Iedere vogelliefhebber heeft dus belang bij de kweekverslagen van juist deze zeldzamere soorten vogels.

Zie voor verdere uitgebreide informatie ook de informatie onder het kopje: Positieflijsten, elders op de website.

Bijgaand het digitale model-kweekverslagenformulier (klik hier) (Excel document) met het verzoek om de gegevens zo volledig mogelijk in te vullen. Zaken waar geen informatie over bekend zijn kunnen open blijven. Iedere vorm van gegevensverstrekking is meer dan welkom dus ook kweekverslagen in eigen bewoordingen.  Foto’s van ouderdieren en jongen, liefst met duidelijke voetring zijn hierbij zeer waardevol.

Wij zouden het op prijs stellen als u uw adresgegevens zo volledig mogelijk zou willen invullen. Deze persoonsgegevens blijven op het secretariaat van Aviornis International en worden volledig vertrouwelijk behandeld. Alle gegevens die naar de overheid gaan worden gecodeerd zodat uw privacy gewaarborgd is.

Ingevulde formulieren s.v.p. opsturen naar:

Coördinatoren Commissie Kweekverslagen

De heer H. Vossebelt
Vastertlanden 26
7542 LB ENSCHEDE
E-mail: hvossebelt@zonnet.nl
Telefoon: 053 - 4770023

De heer E. de Haas
Bettekamp 66
6712 EL EDE
Telefoon: 06 -21837010

Bij voorbaat dank.  



Lees ook de eerdere publicaties over de Positieflijsten, klik hier