maandag 03 april 2006

 

'Dierenmishandeling' als gevolg afschermplicht

 

Persbericht, 3 april 2006

Het vaccineren van hobbypluimvee is nog steeds niet echt op gang gekomen. De logistieke organisatie heeft veel voeten in de aarde. Bovendien mogen lang niet alle gehouden dieren gevaccineerd worden. Wel zijn er inmiddels 1400 aanmeldingen voor vaccinatie.

Maar het duurt al te lang voor veel vogels.

Aviornis en NBvH ontvangen steeds meer meldingen van dieren die sterven als gevolg van de afschermplicht. Ganzen kruipen in een hoekje en kwijnen weg; zeiloverspanningen, door regen en wind ingestort, hebben diverse vogels eronder het leven gekost. Om van de stress-ellende bij opgehokte (gehouden) wilde watervogels maar niet te spreken. Veel vijvers zijn vaak te klein om met linten te mogen worden overspannen, maar zijn met bijbehorend terrein te groot om te overkappen.

Aviornis en NBvH raden iedereen aan die met dierenwelzijnsproblemen, grenzend aan dierenmishandeling, te kampen heeft, rood-witte linten te spannen en de dieren naar buiten te laten. Per slot van rekening is er in Nederland geen vogelpest.


Peter Kreijger, voorzitter Aviornis International Nederland

Paula Polman, voorzitter Ned. Belangenvereniging van Hobbydierhouders



Beste Aviornisleden,

Reeds verschillende mensen hebben ons de afgelopen weken gebeld naar aanleiding van problemen met het ophokken en de dode vogels die ze vonden. Deze mensen hebben reeds hun vogels weer losgelaten. Naar aanleiding van dit bijgaande persbericht, zoeken we nu enige liefhebbers die hun vogels nog wel hebben opgehokt of afgedekt om te kunnen laten zien hoe slecht de vogels het hebben en wat voor schade de storm heeft aangebracht aan de afdekconstructies. We roepen liefhebbers op die hiermee kampen om ons te bellen omdat zichtbaar maken van deze problemen uiteindelijk mee zal helpen de ophokregeling sneller van de baan te krijgen.

Belt u svp in het belang van onze vogels met Piet Maas: 0118-626909

Bij voorbaat dank