vrijdag 22 februari 2013

 

Verslag Aviornis deelname Gallinova 2012

 

Aviornis op Gallinova show vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2012

Nabij de ingang van de Mercurius markthal in Barneveld, waar de Gallinova show wordt gehouden, werd door Aviornis een mooie vogeltuin ingericht ter promotie van onze liefhebberij. Op een vijverperk waren verschillende siereenden en wilde ganzensoorten te bewonderen. Beschikbaar gesteld door de Stichting Fowl Oase, van onze secretaris Loi Burger, uit Driebergen/Rijsenburg.

Er stonden drie aluminium volières, van verschillende modellen en afmetingen, opgesteld door de Fa. Borgstein uit Wamel, met daarin twee kookaburra’s, grijze bananeneter toerako’s en een toom kroeskopparelhoenders.

In een mooie volière met binnenhok waren groenvleugel duiven, Birma tortels, parelhals tortels, Australische kuifduiven en de Luzon dolksteekduif.
Verder bergkuif kwartels en een roul-roul. Daarbij een paartje Mexicaanse steltkluten. Welwillend beschikbaar gesteld door leden.
Ook de Nettenlijn uit Cuijk was weer van de partij met een grote volière met daarin grijze kroonkraanvogels, Europese steltkluten, rode ibissen, twee blauwoor fazanten en maar liefst vier Nicobar manenduiven. En een tweede paartje kookaburra’s, waardoor er aanstekelijk over en weer met hun soortgenoten werd “gelachen”.
Tuinmarkt van Frankenhuyzen uit Tricht zorgde weer voor een mooie aankleding van de stand met planten en struiken.

Voor de Gallinova show hebben wij nu ook in Barneveld ons kunstthema, genaamd “Vogels in de Kunst”, geïntroduceerd.
Wij hadden de kunstfijnschilder, Jaap Zwaan uit Beverwijk, gevraagd om live bij onze vijverpartij op een schildersezel een watervogel te komen schilderen.
Tevens werden een aantal werken van hem getoond. Het bleek leuk om hem aan het werk te zien met het creëren van een roodhalsgans op het schildersdoek.

De promotie voor Aviornis bestond uit de kleurrijke banners, zeildoeken en posters.
Op marktkraampjes waren o.a. Aviornis Tijdschriften en de verzamelbanden voor de Aviornis Tijdschriften beschikbaar.
Vanzelfsprekend konden geïnteresseerden zich als nieuw lid aanmelden. Daarvoor waren er Aviornis folders met aanmeldingskaart. En wij konden daadwerkelijk ter plaatse een nieuw lid optekenen.

Bestuursleden en enthousiaste regioleden waren voor toelichting en uitleg afwisselend aanwezig.
Het was zeer verheugend dat vele regioleden ons kwamen bezoeken en ook was er veel belangstelling van leden uit regio Nijmegen.

Zoals gebruikelijk was het vrijdag overdag rustig maar op de vrijdagavond kwam er redelijk veel bezoek en vooral met koffietijd en na de lunch op zaterdagmiddag was het druk, vele families met kinderen, die hun ogen uitkeken.

Hierbij worden alle hulpvaardige regio- en hoofdbestuursleden en de zich spontaan beschikbaar gestelde leden van harte bedankt voor hun medewerking en inzet bij het tot stand komen van alweer een geslaagde Aviornis presentatie tijdens een meerdaags evenement.

Jaap Korten
Voorzitter regio Midden-Nederland