woensdag 23 mei 2012

 

Jaarvergadering Regio Zwolle

 

Op woensdag  25 januari was voor de regio Zwolle de jaarvergadering weer gepland.

De opkomst was goed, zo rond de 40 mensen hadden nu weg  gevonden naar de vrolijkheid in Zwolle. Ook nieuwe gezichten hadden het er eens een avondje op gewaagd om te komen kijken en luisteren wat er allemaal over vogels verteld kan worden.

Herman  Kunst opende de vergadering iets na 20.00 en gaf na een hartelijk welkom het woord over aan Jaap Brouwer onze secretaris, die in vogelvlucht de regio avonden doornam van afgelopen jaar. Er waren geen op- of aanmerkingen dus werd Jaap Brouwer bedankt voor weer een jaar de notulen opmaken.

Daarna kwam voor de laatste keer onze tijdelijke penningmeester aan het woord, nu blijkt dat dit tijdelijke een ruim begrip is want Ben van dijk is onze tijdelijke penningmeester voor ruim 13 jaar geweest. Na de kas controle en de droge stof van cijfertjes opnoemen ging de zaal ook dit jaar weer akkoord met de financiĆ«le zaken en werden Ben van Dijk en zijn vrouw bedankt doormiddel van  bloemen voor de inzet in het bestuur voor de afgelopen 13 jaar. Het geldkistje is ondertussen overgedragen aan Henk Boonenberg en wij hopen dat Henk het met dezelfde inzet zal doen als Ben dan komt het op financieel gebied zeker goed met de regio Zwolle.

Daarna kwamen de huishoudelijk mededingen vanuit het bestuur:

Woensdag 21 Maart komt vogelarts Tony Oranje naar de vrolijkheid in Zwolle.

Zaterdag 19 mei is de busreis naar Wisbroek Breeding Center in Stramproy en papegaaienpark Veldhoven. Opgeven en meer informatie over tijden en kosten kan via Herman Kunst of Andries Heshusius.

De contributie voor de nieuwsbrief en vraag en aanbod kan nog tot maart voldaan worden.

Verder heeft regio Zwolle ook komend jaar weer een divers gezelschap aan sprekers uitgenodigd. We hopen dat, ook al is het op het eerste oog niet gelijk een onderwerp dat u aanspreekt, u toch eens komt kijken en luisteren. In elk verhaal zit wel een tip of een idee waar u wellicht wat mee kunt.

Na de pauze was er tijd voor een hapje en een drankje en een gezellig samenzijn, waarbij natuurlijk vooral het onderwerp vogels, in alle soorten en maten, goed besproken werd. 

De film Wings of Nature bracht ook veel gesprekstof aan en het is een aanrader voor iedere vogelliefhebber. Vele soorten vogels komen in deze film aan bod in hun natuurlijke omgeving.

 Deze avond is traditie getrouw ook een weerzien van vogelhouders van een vrij uitgestrekte regio zoals regio Zwolle is. En dat is goed te zien op de parkeerplaats waar ook deze avond de dozen - met welke mooie inhoud dan ook- weer van kofferbak wisselden.  En er zo toch nog weer een nieuw soort aan de collectie werd  toegevoegd of een span compleet gemaakt,  zo net voor het komende kweekseizoen, zonder er vele kilometer voor te hoeven rijden.  Na een gezellige avond wachtten we nog even gespannen op de trekking van de loten, waarna de voorzitter ieder een wel thuis wenste en hopelijk een weerzien op 21 maart.

 

Andries Heshusius