maandag 02 april 2012

 

Jong Aviornis bezoekt de Antwerpse Zoo

 

Verslag door Ben Adriaensen.
Foto's door Tim Steenhuyse en Olivier Vercauteren

Zondag 25 maart 2012 was het zover, de jeugdmeeting van Jong Aviornis in de Antwerpse Zoo, België.

Om half 11 was er afgesproken om samen te komen voor de geweldige zoo, iedereen was  tijdig aanwezig.  En toen gezellig met een groep van 20 personen de zoo in met een prachtig weertje.  Er waren zowel Belgen, Nederlanders als Fransen aanwezig op deze meeting , internationaal kun je wel zeggen.

Om 2 uur hadden we afgesproken met de verzorger van de vogels van de zoo, dus er was nog even tijd om door het prachtige park te stappen.

We vertrokken meteen richting Vriesland, een gedeelte van de zoo waar de pinguïns zitten, om 11 uur zouden die gevoerd worden, helaas waren er werken aan het verblijf en konden we deze show niet zien , toen zijn we met de grote jeugdige  groep vertrokken naar de aquariums met de vele prachtige vissen.

Omdat de meesten honger hadden gekregen vertrokken we naar het restaurant van de zoo, maar toch nog snel eerst even naar de prachtige reptielen kijken. Nadat iedereen zijn buikje vol had gegeten vertrokken we richting een van de vogelverzorgers van de zoo. Van hem kregen we een prachtige exclusieve rondleiding achter de schermen: het broedlokaal, de opkweek ruimtes,  alles hebben we mogen zien wat normaal niemand anders mag zien. De hoogtepunten waren toch wel de broedende reuzentoerako en de zojuist geboren kuikens van de zeldzame Kongopauw.  Dus de boodschap is, allemaal lid worden van Jong Aviornis, anders kom je zo’n kansen nooit tegen…  Nadat de verzorger de vele vragen had beantwoord vertrokken we naar de vergaderzaal. De kernleden en iedereen die geïnteresseerd is in het gebeuren van de werkgroep waren hier aanwezig , tijdens de vergadering kregen we heerlijke cup-cakes,  gemaakt door een jeugdlid, bedankt hiervoor het was heerlijk! Nadat we goed hadden vergaderd over hoe alles gaat worden geregeld dit jaar (ik kan al verklappen dat er in augustus een jeugdmeeting zal zijn, dus allen er heen)  zijn we nog eens rondgegaan in het prachtige park en toen moesten de eerste alweer naar huis vertrekken. De rest is gezellig samen nog iets gaan drinken en erna nog een lekker ijsje gaan eten. 

Toen ik op de trein naar huis zat dacht ik: “Het was weer een prachtige dag, weer goed bijgepraat met al mijn vogel-vrienden, wat wil een mens nog meer hebben”? Ik weet 1 ding zeker, iedereen die er niet bij was heeft zeker wat gemist! Dus hierbij wil ik iedereen wakker schudden  en zeggen: kom volgende keer zeker mee, want neem van mij aan, een dagje Jong Aviornis is een geweldig dagje!

Hierbij wil ik Fréderic, de verzorger van de vogels, bedanken voor onze speciale rondleiding  en iedereen die er bij was voor de geweldige sfeer.

Bekijk ook de tientallen foto's op Facebook: http://www.facebook.com/JongAviornis 

Met vriendelijke groetjes van uw Jong Aviornis verslaggever,

Ben Adriaensen,

Team Jong Aviornis
www.jongaviornis.eu