donderdag 17 mei 2012

 

Verslag bijeenkomst Regio Oost-Brabant 7 mei 2012

 

Ledenbijeenkomst 7 mei 2012

De regiovoorzitter is helaas afwezig. We wensen allemaal onze voorzitter een goed herstel en we hopen dat hij bij onze volgende activiteit alweer in goede gezondheid present zal zijn. 

De vice-voorzitter informeert over de wijziging van de datum van de Peelwandeling en aansluitend het bezoek aan het Klokkenmuseum te Asten. Nadere informatie zal nog volgen per e-mail. Zo ook over ons dierentuinbezoek te Keulen in augustus.

Het is dus belangrijk dat de regio-administratatie over de juiste e-mail adressen beschikt. Alleen zo kunnen wij u snel en adequaat informeren.

De delegatie die de Algemene Ledenvergadering heeft bezocht doet kort verslag. De contributie en de ringenprijzen blijven ongewijzigd. In het bijzonder wordt het voornemen besproken het leewieken in Nederland te gaan verbieden. Er wordt opgeroepen de al per e-mail toegezonden protestbrief te verpersoonlijken en te verzenden.

Opnieuw gaan we een boekje met kweeklijsten maken voor onze regioleden. Op deze wijze weten we wie we kunnen benaderen in de regio voor vragen of het afstaan of verwerven van dieren. Nadere informatie volgt.

Dan volgt het bijzonder gezellig gedeelte van de bijeenkomst aan de hand van een leerzame quiz over vogels, veren en zaden die is samengesteld door Stan Dielissen.

Dat we specialisten zijn met ruime kennis over onze liefhebberij is duidelijk als ook blijkt dat er maar heel weinig onjuiste antwoorden zijn gegeven. De mensen met de meeste goede antwoorden krijgen een fles wijn, maar het is de geanimeerdheid van de avond die ons allemaal goed heeft gedaan.

De volgende bijeenkomst is op 3 september. Komt allen. Maar we zien elkaar al eerder bij onze tussentijdse activiteiten natuurlijk!

secretaris regio Oost-Brabant