dinsdag 24 april 2012

 

Verslag van de Duivendag op 12 maart in Tielen (B)

 

Tielen, Zondag 12 maart 2012

De weergoden waren ons welgezind. Het was een stralende dag, echt een dag om buiten te zijn! Niettegenstaande kwamen er een tachtigtal liefhebbers van heinde en ver om een groot deel van deze dag binnen door te brengen. Het aantal bezoekers van onze samenkomst is zeer stabiel, tot lichtjes stijgend, van een trouw publiek gesproken!

Seth Martens heette iedereen van harte welkom en meteen werd er gestart met de eerst gastspreker. Huub Dijks liet zijn zelfgemaakte film afspelen van kleine hoenderachtigen en fazanten. Deze mooie raszuivere dieren leven bij hem in een oase van groen omdat Huub ook een tuinliefhebber is. De meeste van deze dieren waren te zien met kuikens. Dit gaf soms de indruk dat het over een natuurdocumentaire ging. Gewoon prachtig!

De tweede film van Huub ging over duiven en was even kwaliteitsvol als de eerste.

Vervolgens was er de middagpauze met verse soep en broodjes. De ruilbeurs die doorgaat tijdens de middag is steeds een enorm succes. Voor de liefhebbers is dit de ideale gelegenheid om een nieuwe soort aan te schaffen, te zorgen voor bloedverversing of gewoon om kweekresultaten en ervaringen uit te wisselen.

De namiddag was voor rekening van Seth Martens die uitleg gaf over de voorbereiding van de happening van het 25-jarig bestaan van de studiegroep Deze samenkomst heeft een internationaal karakter. De uitnodiging hiervoor verschijnt later in het Aviornis tijdschrift. Vanuit het publiek waren er een aantal personen met goede raadgevingen en misschien komen hieruit extra werkkrachten voort voor deze twee drukke dagen. Vervolgens gaf Seth tekst en uitleg over het Socorroproject. De werking hieromtrent krijgt internationale belangstelling en bewijst hierdoor dat we goed bezig zijn. Daarna werden de meegebrachte exemplaren (een tiental) gewogen en gemeten. De resultaten hiervan worden gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden.

Na deze korte namiddag werd de samenkomst afgesloten.

Namens de werkgroep,

Fried Ketelslegers