maandag 03 oktober 2011

 

Verslag jubileum dag regio Nijmegen 24 september 2011

 

Vorig jaar kwam de vraag of er nog iets aan ons 25 jarig jubileum werd gedaan. We hadden er eerlijk gezegd nog niet over nagedacht, maar het leek ons wel een leuk idee om eens wat anders te organiseren.

Omdat het reisje naar België in mei eerder al was vastgelegd, werd besloten om het in het najaar te gaan vieren. Omdat we niet te ver weg wilde gaan werd besloten om eens in de buurt rond te gaan kijken welk park geschikt zou zijn om deze dag luister bij te zetten.

Na wat gemaild te hebben met diverse parken, was de keuze al gauw op Burger’s Zoo in Arnhem gevallen. Het programma wat zij aanboden, trok ons erg aan en een datum werd vastgelegd. Nadat een uitnodiging naar alle leden en hoofdbestuur was verzonden, kwam het aantal deelnemers op zo’n kleine 60 personen.

’s Morgens om 9.30uur waren alle leden, met of zonder partner/introducé aanwezig. Zelfs de voorzitter en secretaris van het hoofdbestuur waren aanwezig, wat zeer op prijs gesteld werd.

Onze voorzitter Johan Heinink opende de dag en heette iedereen van harte welkom op deze speciale dag. Hij vertelde over het ontstaan van regio Nijmegen, en dat hij al meer dan 16 jaar met veel plezier zijn taak als voorzitter mag vervullen, en hoopt dit nog enige tijd vol te kunnen houden.

Daarna nam de voorzitter van het hoofdbestuur, Pierreco, het woord en vertelde op zijn eigen ludieke manier hoe een regio een warm nest kan zijn.

Terwijl iedereen zich te goed deed aan een kopje koffie met gebak, kregen we ondertussen een filmpje te zien van alle afgelopen reizen vanaf 1998 in een notendop, gemaakt door Ineke van Dieten.

Vervolgens stonden 2 deskundige gidsen klaar, om met ons een reis door de Bush te maken en zij vertelden allerlei interessante wetenswaardigheden over alle planten en dieren die daar te vinden zijn. Na zo’n ongeveer anderhalf uur, welke voorbij waren gevlogen, kreeg iedereen zoetjesaan wel trek in iets lekkers.

In het Safari restaurant stond een heerlijke lunch op ons te wachten. Vooraf konden we kiezen uit 3 soorten soep, en daarna konden we ons tegoed doen aan de heerlijkste luxe broodjes, met o.a. brie, zalm, ham, rosbief en nog meer heerlijke dingen. Ook vers fruit, koffie, thee, melk en diverse soorten vruchtensappen stond voor ons klaar.

Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten, kon iedereen op eigen gelegenheid van het park gaan genieten. Het was echt een regio Nijmegen dag; het weer was weer geweldig.

Doordat het hoofdbestuur had bijdragen in onze feestvreugde, hadden we om 16.00 uur nog een extra verrassing. Bij het Bush restaurant was een deel van het terras voor ons gereserveerd, en konden we met z’n allen nog nagenieten van deze dag onder het genot van hapjes en drankjes.

Zo rond 17.15 uur kwam aan de gezellige dag een einde. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag, mede dankzij Burger’s Zoo, de gezellige mensen en natuurlijk het mooie weer. Op naar de 30!

Ineke van Dieten