woensdag 21 september 2011

 

Bezoek aan Pairi Daiza (Paradisio) Belgiƫ

 

Regio Oost-Brabant bezoekt Pairi Daiza op 18 september 2011

Nadat was gebleken, dat er voor een meerdaagse reis te weinig animo was, werd besloten om in een eendaagse trip de metamorfose te gaan bekijken van het vogelpark Paradisio of Pairi Daiza in Brugelette.
De uitbreiding betreft niet alleen de bekende dierentuin-dieren, maar vooral de enorme toevoegingen in Chinese trant, zoals de tempelachtige huisjes en balustraden, uitzichtplateaus, watervallen  en hangende tuinen, zelfs met rijst beplant. Natuurlijk was het om de vogels begonnen,die in soorten en grote getale aanwezig zijn, maar ook de aquaria met haaien, murenen en tal van tropische vissen vielen zeker in de smaak.
In de enorme serre met allerlei vogels, schildpadden, otters, mangoesten  etc. bleef menigeen staan, om per foto alles mee te nemen.
Ook de groenliefhebbers kwamen aan hun trekken bij de eeuwenoude olijfbomen en de 300 jaar oude platanen, die destijds door de monniken in kandelaarvorm waren gesnoeid.  
Kennelijk wilde later op de middag niemand de roofvogelshow missen, daar nagenoeg alle plaatsen bezet waren.
De laag over scherende vogels lieten vele toeschouwers ineen duiken; schrijver dezes koste het een plukje haar!
Gezien de in gang gezette uitbreidingen is het beslist de moeite waard, over een paar jaar terug te keren.
De geslaagde dag, waarbij de weergoden ons gunstig gezind waren, werd afgesloten met een voortreffelijk diner in Casteren.  
                                                                   Peter Corvers