zondag 14 november 2010

 

Aviornis vogeltuin op Gallinova Show 2010

 

Zo is de aankondiging voor een bezoek aan de Gallinova show 2010 opgesteld, zijn de uitnodigingen verstuurd en is er twee dagen met vereende krachten hard gewerkt om een mooie vogeltuin aan te leggen. Vervolgens twee intensieve tentoonstellingsdagen en zo is het evenement alweer voorbij.

Volgens alle reacties was onze Aviornis vogeltuin dit jaar nog mooier dan tijdens onze eerste, alom geprezen, deelname aan Gallinova vorig jaar.

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november 2010 konden de bezoekers aan Gallinova direct bij binnenkomst genieten van een weelderig aangelegde vogeltuin, met olijfbomen, kleurrijke planten en struiken.
Om zo een goede indruk te kunnen krijgen hoe een tuin er met een vijver en volières uit zou kunnen zien.
Een ware promotie voor onze liefhebberij.

Centraal gelegen was er een groot vijverperk met een keur aan siereenden, die beschikbaar waren gesteld door de Stichting Fowl Oase, van onze secretaris Loi Burger, uit Driebergen/Rijsenhout.
Later zelfs nog aangevuld met roodhalsganzen van een Aviornis lid.

Daaromheen stonden maar liefst vijf aluminium volières, van verschillende modellen en afmetingen.
Deze volières waren welwillend opgesteld door de Fa. Borgstein uit Wamel.
Er was een volière met nachthok met daarin Smids kieviten, Guinea duiven en een prachtige, actieve witwang toerako.
Daaraan geschakeld een trapeziumvormige volière met twee Kookaburra’s, die zich luid schaterend zeer regelmatig lieten horen.
Hun doordringend geluid ontlokte aan een kippenfokker de uitspraak:
“En dan klagen onze buren over onze hanen!”

Verder een L-vormige hoekvolière met diamantduifjes.
Een andere volière met Australische kuifduiven, Senegal tortels en kleine musduifjes, beschikbaar gesteld door PTC+ en Groenhorstcollege uit Barneveld.

Tot slot een grote volière met kroeskopparelhoenders van twee Aviornis leden. Met daarbij twee al mooi op kleur zijnde grijze kroonkraanvogels van Johan van Frankenhuyzen, die van zijn Tuinmarkt uit Tricht weer een keur aan prachtige decoratieve bomen, planten en struiken had bezorgd.
Het geheel was omzoomd door hoge laurier en bamboe stengels.

Aan de volières en het gaas rond het vijverperk hingen de vogelnaamplaten met foto.
Voor veel kippen-, gedomesticeerde duiven- en konijnenfokkers betrokken bij Gallinova tonen wij veel exotische, voor hun onbekende, vogelsoorten.
Via een doorgaand pad kon men door de vogeltuin wandelen om alles goed te bekijken.

Vanaf een afgesloten terras met tuinzitje achter de vijver konden genodigde leden en bekenden van het gezicht op de tuin genieten en een praatje maken, onder het genot van koffie met koek of een frisdrankje, aangeboden door Aviornis.

Er hingen maar liefst zes nieuwe kleurrijke Aviornis zeildoeken om de aandacht te vestigen op onze stand.
Rondom stonden onze Aviornis banners opgesteld en ook een van onze regio sponsor Kasper Faunafood.
Op drie marktkraampjes werd promotie gemaakt met Aviornis Tijdschriften en Verzamelbanden, “Watervogels houden” boeken om in te kijken en de laatste beschikbare exemplaren ter verkoop, die ook werkelijk werden verkocht.

Behalve de Kasper Faunafood producten folders waren er vanzelfsprekend de Aviornis folders voor ledenwerving, ondersteund met een groot stoepbord.
Een aantal potentiële nieuwe leden wilden er nog over nadenken en namen de folder en een tijdschrift mee.
Toch hakte iemand op de valreep de knoop door en tekende het inschrijfformulier.

Op de vrijdagavond kwam er redelijk bezoek en vooral op zaterdag was het druk, voornamelijk families met kinderen, die hun ogen uitkeken.

Aviornis medewerkers op de stand kregen vragen over o.a. de winterhardheid van bepaalde wilde duivensoorten en over problemen bij het uitbroeden van eieren in een broedmachine. En gaven deskundig advies en uitleg wat er allemaal te zien was.

Omroep Gelderland besteedde aandacht aan het Gallinova evenement en kwam speciaal opnames maken in ons vijverperk!

Hierbij wil ik alle hulpvaardige regio- en hoofdbestuursleden en de zich spontaan beschikbaar gestelde leden van harte bedanken voor hun medewerking en inzet bij het tot stand komen van weer een geslaagde Aviornis presentatie tijdens een meerdaags evenement.

Ook de Gallinova organisatie was zeer tevreden en heeft ons alweer gevraagd om volgend jaar weer mee te doen. Dus......


Jaap Korten
Voorzitter regio Midden-Nederland