donderdag 14 oktober 2010

 

Verslag ledenvergadering 21 september in Herpen

 

Op 21 september 2010 vond een bijeenkomst van Aviornis regio Nijmegen plaats in Zaal Thekes te Herpen.

Opening door de voorzitter. Johan Heinink heet iedereen van harte welkom, en een speciaal welkom aan de dhr. Burger, welke later op de avond een diavoorstelling zal geven.

Presentielijst: aanwezig zijn 54 heren en 7 dames

Ingekomen stukken: De regio’s Limburg België en Nederland en de werkgroep watervogels nodigen ons uit voor 2 dagen met een beurs, standen, forums enz. Deze dagen worden gehouden op 9 en 10 oktober en zal zijn in Lanaken, België. Verdere informatie is te verkrijgen bij het bestuur.

Notulen: De notulen van de vorige vergadering worden voorgelezen door de secretaris.

Dhr. Welles heeft bij de vorige vergadering een vraag gesteld over het project Goudoogjes en wil nu graag weten hoe het ervoor staat.

Er zijn vragen over gesteld bij de algemene bestuursvergadering, maar met dit project wordt niets meer mee gedaan.

Mededelingen bestuur: De voorzitter heeft bij de vorige vergadering helemaal vergeten om Els Heinink te bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren. Bij deze maakt hij dit goed door Els alsnog een bos bloemen te overhandigen en haar uitbundig te bedanken voor haar inzet.         

Bij de laatste Algemene Bestuursvergadering heeft iedere regio een nieuw spandoek gekregen. Deze kan gebruikt worden bij evenementen e.d. Jan Harteman geeft aan nog bezig te zijn met nieuwe banners.                                                                                               

Reisje Bremehr: Op zaterdag 30 oktober gaan we naar Bremehr te Verl in Duitsland. Opgave voor deze reis kan in de pauze dmv van het invullen van een formulier. Er is plaats voor ± 75 personen.

Rondvraag: De ontvangen brief voor de uitnodiging was niet voor iedereen duidelijk: Ieder lid van regio Nijmegen heeft per brief een uitnodiging ontvangen voor de ledenvergadering. In een extra bijlage wordt gevraagd naar het e-mail adres van de leden, zodat we bij de volgende vergadering iedereen per e-mail kunnen uitnodigen. In de pauze geven diverse leden hun e-mailadres door of geven aan liever de uitnodiging per brief te ontvangen.

Een van aanwezigen vraagt waarom het niet meer mogelijk is om met mutanten te adverteren in het tijdschrift en op de website. Jan Harteman geeft hier als antwoord op dat dit in het verleden nog werd gedoogd door de redactie en bestuur, maar dat nu de hoofdbesturen van Nederland en Vlaanderen hebben besloten dit niet meer te accepteren, omdat ze zich aan hun statuten willen houden.

Dhr. Veldpaus geeft aan dat de regio Nijmegen binnenkort 25 jaar bestaat. Doet het bestuur hier nog iets aan? De voorzitter geeft aan dit te zullen bespreken in het bestuur. Jan Harteman zal het in ieder geval alvast mededelen aan het hoofdbestuur.

Jan Harteman geeft aan dat er nog enkele plaatsen vrij zijn voor het Vogelsymposium in het GaiaPark te Kerkrade. Er zijn al 160 aanmeldingen maar er kunnen er nog wel wat bij.

Bart de Kleijn geeft aan dat hij voor de volgende vergadering een spreker heeft uitgenodigd die een lezing over broedmachines gaat geven. Helaas belde deze ook weer af omdat hij al iets anders had gepland die avond, maar heeft toegezegd bij de eerstvolgende vergadering daarna te zullen komen. Bart heeft nu Jan Harteman bereid gevonden om een verslag te geven van zijn reis naar Brazilië die hij afgelopen zomer heeft gemaakt.

Pauze: in de pauze wordt gebruik gemaakt van het invullen van de formulieren voor het reisje naar Bremehr.

Lezing; Hierna volgt een lezing over vogelziektes door dhr. Burger, waarbij hij dia’s laat zien en een verslag doet van allerlei vogelziektes die regelmatig voorkomen bij vogels.

Sluiting; na de dialezing dankt de voorzitter dhr. Burger voor zijn interessante lezing en iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en sluit hierbij de vergadering. De volgende vergadering zal zijn op 23 november a.s.

Ineke van Dieten,
Secretaris regio Nijmegen