dinsdag 05 oktober 2010

 

Nieuwe website Jong Aviornis en herstart roodbek boomeenden

 

Nieuwe website Jong Aviornis

Kuiken noordelijke roodbek boomeend

Noordelijke roodbek boomeenden

Nieuwe website
Eindelijk is de nieuwe website van Jong Aviornis online, het zal nog wel enige tijd duren voor dat alles aangevuld zal zijn. Je kunt de website vinden op www.jongaviornis.eu

Er komt een thema Beestjes en hun baasje, de bedoeling is dat de leden een paar foto’s nemen van hun dieren en  er een leuk tekstje bij plaatsen. Deze zullen dan uiteraard op de website geplaatst worden.

Er is een forum en deze ondergaat in de komende tijd ook nog een grondige metamorfose. Vanaf 1 januari 2011 starten we ook met de foto van de maand, in december is het dan de bedoeling dat  we van al de winnende foto’s van de voorbije maanden de foto van het jaar gaan kiezen en hier zal dan een prijs aan vasthangen.

Projecten
De projecten van Jong Aviornis zullen ook nog verder  aangevuld worden. Ik raad  jullie dus aan om af en toe je licht eens komen op de website , en dan ontdek je wel wat er zoal nieuw is.
We zijn heel blij met een gift van de firma P. Kooij & Sons uit 't Zand (Noord-Holland). Zij doneren Jong Aviornis twee koppels noordelijke roodbek boomeenden (Dendrocygna autumnalis autumnalis). Bij een van onze teamleden zijn nu 5 koppels samengebracht, welke binnenkort worden verdeeld onder enkele actieve leden. We hopen dat we daardoor volgend jaar weer een aantal jonge dieren kunnen verdelen onder de andere leden van Jong Aviornis.  Natuurlijk kunnen we nog niets beloven: we moeten eerst ons best doen om wat jongen te kweken in het voorjaar en deze succesvol groot te brengen. Cross your fingers!

Jeugdmeeting in Burgers' Zoo
Op zondag 12 december gaat Jong Aviornis op excursie naar Burgers' Zoo in Arnhem (NL). Schrijf deze datum dus in je agenda! Later zul je hier meer over lezen.

We wensen jullie nog veel surfplezier.

Team Jong Aviornis