dinsdag 06 juli 2010

 

Verslag busreis naar Vogelpark Walsrode door regio Zwolle

 

Hoewel er al een verslag van deze busreis op de website staat, wil ik deze ook plaatsen. Want als iemand actie onderneemd om wat te schrijven, moet daar ook wat mee gedaan moet worden -- Herman Kunst.

Busreis naar Vogelpark Walsrode

Zaterdag 15 mei j.l. vertrokken wij met zo’n 60 mensen om 06.30 uur met een Gebobus vanaf de Vrolijkheid in Zwolle naar het  Weltvogelpark Walsrode. Dit park ligt te midden van de lünerburger Heide.

Na een voorspoedige reis en het gratis kopje koffie onderweg in een Raststätte, zij het na enige verwarring , kwamen we aan in het park!

Een verblijf in dit park doet (ver)wonderen. Het heeft alle troeven voor een onvergetelijke ervaring. Je waant je er midden in de natuur ook al omdat alles zo ruim is ingedeeld. Je maakt eigenlijk gewoon een heerlijke wandeling en er zijn ruim voldoende rust plaatsen. Het park biedt voor elk wat wils.

Ik zag er kinderen vol verbazing kijken naar de rijk  en levendig gekleurde vogels. Zo’n 4000 in plus minnes 600 verschillende soorten. Voor kinderen zijn er trouwens ook nog genoeg andere activiteiten in het park.

Het was weliswaar een koude dag die dag in mei maar in de tropische hallen kon je je weer heerlijk opwarmen. Helaas was het voor ons in ieder geval te koud om gebruik te maken van een Imbiss of ander terrasje maar we hebben lekker gegeten in het restaurant ‘’Zum Kranich’’ en ons daar gelijk lekker opgewarmd.

Het park is zo’n 240000 vierkante meter groot en vooral als je er voor de eerste keer komt sta je versteld van de hoeveelheid volières. Het beste kun je maar gewoon de borden ‘’Rundgang’’ volgen dan kom je vanzelf vrijwel overal langs.

Maar eigenlijk kun je beter een andere keer nog een teruggaan naar dit park omdat wij in ieder geval  tegen het einde van de toch een beetje vermoeid waren en konden alles niet zo goed meer opnemen. Achteraf bleken we dan ook niet eens alles te hebben gezien, bijvoorbeeld de vogelbaby’s niet.

Er zijn er zoveel soorten vliegende en niet (echt) vliegende soorten vogels en dan al die groeiende en bloeiende planten.

We hebben er ook niet eens gebruik van gemaakt naar de voedeingen en de andere shows die er werden gegeven te kijken.

Alhoewel het een zaterdag betrof verliep de terugreis, ook al dank zij onze voortreffelijke chauffeur Werner, weer zonder haperingen en/of vertragingen en omstreeks 19.30 uur stapten we bij de Vrolijkheid weer uit de bus.

Met dank aan de organisatoren! Wij hebben genoten van de reis en deze is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Ik zou zeggen; ervaar het zelf!

Gerdien de Ruiter
Regio Zwolle