zondag 02 mei 2010

 

Aviornis op Dierenpret Houten 2010

 

Voor de vierde keer op rij heeft Aviornis deelgenomen aan het kleindieren evenement Dierenpret Houten, dat dit jaar werd gehouden op zondag 11 april 2010, zoals gebruikelijk in het Euretco Expo Center aan de Meidoornkade te Houten, nabij Utrecht.

De voorbereiding, opbouw en uitvoering was, zoals gebruikelijk, in handen van regio Midden-Nederland, met ondersteuning van Aviornis Nederland.

De Dierenpret evenementen worden georganiseerd door VHM-Ter-Events, onder de gedreven leiding van organisator Jan van het Meer.

De datum viel dit jaar ongunstig, de dag na de Algemene Ledenvergadering van Aviornis Nederland op 10 april te Made.
De opbouw moest namelijk op diezelfde avond plaatsvinden, daarom zijn Jaap en Janna Korten daarvoor direct vanuit Made naar Houten gegaan.

Aviornis had van Jan van het Meer weer een mooie locatie toebedeeld gekregen van maar liefst 60m2.
Ditmaal vooraan in zaal 3, tezamen met andere vogelverenigingen.

Aviornis was daarop prominent aanwezig met een opvallende en indrukwekkende vogeltuin. Langgerekt opgesteld met rondom loopruimte!

Zeer bereidwillige medewerking voor de Aviornis stand werd verleend door de firma Borgstein uit Wamel met het beschikbaar stellen en opzetten van maar liefst drie grote aluminium volières en een kleinere volièrekooi.

Voorop was een trapeziumvormige volière opgesteld met twee kookaburra’s van Pierreco Eyma, die ’s avonds ook aanwezig was om hulp te bieden bij de aankleding van de stand.
Aansluitend was er een aluminium volière opgesteld met daarin twee juveniele grijze kroonkraanvogels van Johan van Frankenhuyzen.

Vervolgens waren er tafels met promotiemateriaal, zoals folders, Aviornis Tijdschriften en verzamelbanden.

Daarna een hoekvormige volière met Guinea- en Australische kuifduiven. Op de grond scharrelden Cayenne kievieten.
Tot slot de losstaande volièrekooi met wildkleurige diamantduifjes.
Deze vogels waren beschikbaar gesteld door de firma Borgstein.

Aan de volières hingen vogelplaatjes met de namen en afbeeldingen van de tentoongestelde Aviornis vogels.

De stand was prachtig gedecoreerd met bloeiende planten en struiken, welwillend beschikbaar gesteld door de Tuinmarkt van regiolid Johan van Frankenhuyzen uit Tricht, die zowel door hem werden gebracht en na afloop weer werden opgehaald.

Rondom opgesteld stonden de inmiddels bekende kleurrijke banners van Aviornis, elk met 3 foto’s van Aviornis vogels.
Niet alleen ter decoratie, maar tevens voor promotie van onze hobby.

Nieuw was het grote Aviornis promotie zeil dat boven de stand hing!

Vanzelfsprekend trokken de kookaburra’s weer veel aandacht.
Vooral door hun imposante verschijning, want deze keer waren ze opvallend rustig en lieten hun anders zo aanstekelijke en luide roepen maar spaarzaam horen.
Ook de grijze kroonkraanvogels trokken veel bekijks.
En de duifjes waren favoriet bij de bezoekende kinderen.

Het evenement was geopend van 10.00 tot 17.00 uur en er was een constante stroom van bezoekers.
Volgens de organisatie weer meer dan voorgaande jaren.

Op de stand waren Janna en Jaap Korten en medewerkers van de firma Borgstein de gehele dag aanwezig, om bezoekers van advies te voorzien.

Onder de bezoekers waren ook Aviornis regioleden.
In de middag kwam regiobestuurslid Loi Burger langs en kwamen Tonnie en Hennie Grolleman, mede namens het Aviornis Hoofdbestuur, ook een kijkje nemen. Hetgeen zeer op prijs werd gesteld.
Tevens waren er collega’s van andere vogelorganisaties, die Dierenpret bezochten.

Het Bestuur van Regio Midden-Nederland dankt, namens Aviornis Nederland, iedereen heel hartelijk, die heeft meegeholpen of een bijdrage heeft geleverd aan het tot stand komen van onze mooie Aviornis stand.

Zonder deze bereidwillige vrijwilligers en de hulp van volièrebouwers is het niet mogelijk om deel te nemen aan een evenement als Dierenpret, om onze hobby op deze visuele wijze onder de aandacht van een breder publiek te kunnen brengen.

Jaap Korten
Voorzitter Aviornis regio Midden-Nederland