donderdag 10 september 2009

 

Aviornis aanwezig op infomarkt Archaeopteryx in Utrecht

 

De kleurrijke infostand van Aviornis

De infomarkt komt op gang in de ochtend

Een van de Kookaburra's

Een tevreden voorzitter aan het einde van de middag

Kent u Archaeopteryx al? Archaeopteryx is een actieve studievereniging die zich inzet voor veterinaire informatie verstrekking over vogels en bijzondere dieren voor studenten en dierenartsen.

Twintig jaar geleden was er een groep studenten die het aanbod van het lesmateriaal binnen de studie diergeneeskunde niet toereikend vond met betrekking tot vogels en bijzondere dieren. Steeds vaker zijn er reptielen, vogels, vissen, konijnen en diverse knaagdieren te zien in het huisbeeld van een gezin. Daarom probeert Archaeopteryx dierenartsen, studenten diergeneeskunde en andere geïnteresseerden van informatie te voorzien over deze dieren. Daarnaast blijft de inzet bestaan om het studiemateriaal te verbreden en ook de meer exotische dieren in het studieplan te krijgen, zodat de toekomstige dierenarts deze dieren op een goede manier zal kunnen behandelen. Op dit moment bestaat de vereniging uit ongeveer 560 leden: van student tot dierenarts en andere belangstellenden.

In 2009 viert Archaeopteryx haar 4e lustrum en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dit is bijvoorbeeld tot uiting gekomen tijdens een symposium en een infomarkt die in de tweede week van september zijn georganiseerd.

Aviornis Nederland heeft voor deze gelegenheid Archaopteryx gesponsord door een mooie full color advertentie te plaatsen in de kaft van het programmaboekje, met de felicitaties die erbij horen.  
Daarnaast heeft Aviornis zich op uitnodiging van de studievereniging gepresenteerd op de infomarkt van 10 september. Deze informarkt werd gehouden in een van de kantine's aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

's Morgens werd onze informatiestand opgebouwd en aangekleed met de bekende posters, banners en beplanting. Natuurlijk was er ook ander promotiemateriaal aanwezig. En er was een kleine volière te zien met twee mooie Kookaburra's, ook wel bekend als Lachende Hans. Helaas hebben de "Hanzen" zich vandaag eens niet laten horen. Maar dat mocht de pret niet drukken, ze hadden over aandacht niets te klagen: "worden dat soort vogels gehouden in Nederland?!", was een veelgestelde vraag, waarna we graag een woordje uitleg gaven. Het hoogtepunt van de infomarkt was tijdens de lunchpauze en middagpauze, toen de kantine volstroomde met veel geïnteresseerden.

We hopen dat we Aviornis met onze informatiestand goed onder de aandacht hebben weten te brengen bij deze belangrijke doelgroep, maar eigenlijk hoeven we daarover niet te twijfelen. Veel veterinaire studenten (en andere belangstellenden) kenden Aviornis nog niet, maar daar is gelukkig wel verandering in gekomen. Er werden  veel folders en stickers uitgedeeld en ook het bekende watervogelboek en ons magazine werden aandachtig doorgebladerd.

Wijzelf hebben ook weer diverse mensen gesproken van andere organisaties. Sommige mensen ken je wel van naam, maar heb je nog niet eerder ontmoet. Anderen heb je al wel eens eerder gesproken, maar dat is soms al jaren geleden. Het was dus ook voor onszelf een mooie gelegenheid om het Aviornis-netwerk te versterken.

Later in de middag werden de stand en volière weer zorgvuldig afgebroken en ingepakt. Met behulp van de studenten werden alle onderdelen weer netjes naar onze auto's gebracht. 

We bedanken Archaeopteryx voor de organisatie van deze infomarkt en wensen de studievereniging veel succes in de toekomst.