woensdag 24 juni 2009

 

Verslag Tuinbezoek en BBQ bij Fowl Oase op 20 juni 2009

 

Op zaterdag 20 juni 2009 was er weer het, bijna traditioneel geworden, jaarlijkse Tuinbezoek van regio Midden-Nederland in Driebergen bij Fowl Oase van Loi Burger, onze secretaris, met aansluitend een gezellige BBQ.

De weersvoorspellingen waren dat wij het die zaterdag niet droog zouden houden.
Daarom werden op de voorafgaande vrijdag op het terrein, door regiobestuursleden met hulp van regiolid Remco de Wit, de nodige voorbereidingen getroffen, door verschillende partytenten op te zetten.
En verder nog op de zaterdagochtend.

Vanaf 15.00 uur kwamen op zaterdag de leden met hun introducés in groepjes aan. Allereerst was er ontvangst met koffie, thee en koeken.

Doordat een aantal vaste bezoekers deze keer helaas verhinderd waren, was het aantal aanmeldingen aanvankelijk wat aan de lage kant.
Maar in de laatste week kwam er nog een behoorlijk aantal bij.
Het Bestuur van Regio Midden-Nederland was dan ook weer zeer tevreden met de negenendertig deelnemers aan dit evenement.

Na het met elkaar kennismaken en het eerste rondje koffie werd door Loi Burger met de rondleiding begonnen.
Er was een mooie collectie watervogels, steltlopers en verschillende jongen uit natuurkweek te zien in de grote met netten overspannen volière met natuurlijk aangelegde vijvers en weelderige begroeiing.
Kluten en tureluurs kunnen daarin vrij rondvliegen.

De verblijven voor verschillende soorten fazanten en tinamoes waren verder uitgebreid.
Ook was er vanzelfsprekend aandacht voor zijn papegaaien, kaketoes en hoenders, waaronder kroeskopparelhoenders.
Nieuw was een mooi verblijf voor een paartje Kookaburra’s.

Als extra attractie liep er dit jaar een zeer nieuwsgierige jonge grijze kroonkraanvogel vrij rond, die erg mak was, omdat zij (met DNA test aangetoond) in feite door Loi Burger met de hand is grootgebracht. 

Vervolgens was het borreluurtje aangebroken, met verschillende drankjes en borrelhapjes. De gastvrouw, Maartje Burger, had het er maar druk mee.
Gelukkig had zij hulp van Janna Korten en Ilona Buth.
Er waren twee koelkastjes aanwezig voor de frisdranken, witte wijn en een koud biertje, waaruit men zich zelf kon bedienen.

Er werd uitgebreid over de hobby gepraat.
Op dit soort evenementen is er juist tijd om elkaar nog beter te leren kennen, te praten over welke vogelsoorten men houdt en om ervaringen uit te wisselen hoe het dit seizoen met de kweek is gegaan.

Voorafgaande aan de BBQ werden de aanwezigen door de regiovoorzitter, Jaap Korten, toegesproken.
Er was een speciaal woord van welkom voor Jos en Jopie Bouwens uit Made in Brabant, die als extra bedankje voor hun enorme gastvrijheid tijdens de recente busreis waren uitgenodigd.
Ook hun assistenten Peter en zijn vrouw waren aanwezig.

Voor de uitgebreide BBQ met verschillende vleessoorten, stokbrood, sauzen en salades was ook nu weer bewust gekozen voor doe-het-zelf, om gezamenlijk bezig te zijn. De sfeer was prima, het eten zeer smakelijk en de stemming uitstekend.

Het was wel wat koud, maar …............. het bleef droog, ondanks de soms overdrijvende donkere wolken!

Omdat het s’avonds behoorlijk afkoelde bleven de meesten niet heel lang natafelen. 

Het Bestuur van Midden-Nederland kijkt tevreden terug op alweer een zéér geslaagd evenement en hoopt er in de toekomst mee door te kunnen gaan en vertrouwt dan weer op een goede belangstelling. 

Namens het Bestuur, iedereen hartelijk bedankt voor de hulp, de aanwezigheid en de gezellige, ongedwongen sfeer en met name Loi en Maartje Burger en de Stichting Fowl Oase, voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten. 

Jaap Korten – Voorzitter Regio Midden-Nederland