maandag 14 juli 2008

 

Verslag tuinbezoek Fowl Oase en BBQ

 

Zaterdag 21 juni 2008

Op zaterdag 21 juni 2008 was er weer, net als vorig jaar, een Tuinbezoek aan Fowl Oase van Loi Burger, onze secretaris, met aansluitend een gezellige BBQ. Na weken van prachtig weer, was het in het begin van de week wat minder geworden, maar de weersvoorspellingen waren goed en kwamen uit. En het werd een mooie dag met een lekkere temperatuur voor een buiten evenement.

Op de vrijdag, voorafgaande, hadden alle regiobestuursleden op het terrein alle voorbereidingen getroffen.

Vanaf 15.00 uur kwamen op zaterdag de leden met hun introducés in groepjes aan.

Allereerst was er ontvangst met koffie, thee en koeken.

Het Bestuur van Regio Midden-Nederland was zeer tevreden met de veertigtal aanmeldingen voor dit evenement en ook verheugd dat de Hoofdbestuursleden, Pierreco Eyma, voorzitter van Aviornis International Nederland en woonachtig in onze eigen regio, Jan Harteman en Tonnie Grolleman met haar man Hennie ook waren gekomen.

Na het eerste rondje koffie werd door Loi Burger met de rondleidingen in kleinere groepjes begonnen. Er was een mooie collectie watervogels, steltlopers en dodaars en verschillende jongen uit natuurkweek te zien in de grote met netten overspannen volière met natuurlijk aangelegde vijvers en weelderige begroeiing. Kluten en tureluurs kunnen daarin vrij rondvliegen. Nieuw waren de verblijven voor verschillende fazanten soorten en tinamoes. Ook was er vanzelfsprekend aandacht voor zijn Papegaaien, Kaketoes en Hoenders. En kon er een kijkje worden genomen in de rij kweekbakken met jonge watervogels.

Als extra attractie liep er een jonge Caribische Flamingo, die het begin van roze kleuren begon te vertonen en zeer nieuwsgierig en aanhankelijk was, omdat hij (of zij) in feite door Loi Burger met de hand is grootgebracht.

Vervolgens was het borreluurtje aangebroken, met verschillende borrelhapjes en werd er gezellig over de hobby gepraat.

Ook al zijn het (helaas) bijna altijd dezelfde gezichten, op dit soort evenementen is er wel de tijd om elkaar nog beter te leren kennen, te praten over welke vogelsoorten men houdt en om ervaringen uit te wisselen hoe het dit seizoen met de kweek is gegaan.

Voorafgaande aan de BBQ werd een minuut stilte in acht genomen voor het plotseling overlijden van Hannie Christianen, de vrouw van de Vice-voorzitter van het Hoofdbestuur, Jos Christianen, die veel voor Aviornis heeft betekend en die beiden vorig jaar nog bij ons Tuinbezoek met BBQ aanwezig waren.

Voor de uitgebreide BBQ met verschillende vleessoorten, stokbrood, sauzen en salades was ook nu weer bewust gekozen voor doe-het-zelf, om gezamenlijk bezig te zijn. De sfeer was uitstekend, het eten zeer smakelijk en de stemming opperbest. En zoals gebruikelijk bij een BBQ was er meer dan genoeg te eten. Er was zelfs een koelkastje aanwezig voor de frisdranken, witte wijn en een koud biertje, waaruit men zich zelf kon bedienen.

Omdat s’avonds de kwartfinale van het Nederlandse voetbal elftal tegen Rusland werd gespeeld, bleven de meesten niet heel lang natafelen, om de wedstrijd nog op TV te kunnen zien.

Het Bestuur van Midden-Nederland kijkt tevreden terug op alweer een zéér geslaagd evenement en hoopt er in de toekomst mee door te kunnen gaan en vertrouwt dan weer op een goede belangstelling.

Namens het Bestuur, iedereen hartelijk bedankt voor de aanwezigheid en de gezellige, ongedwongen sfeer en met name Loi Burger en de Stichting Fowl Oase, voor de beschikbaar gestelde faciliteiten.

Jaap Korten – Voorzitter Regio Midden-Nederland