donderdag 10 april 2008

 

Aviornis op Dierenpret Houten 2008

 

Verslag van de Aviornis deelname

Op zondag 6 april 2008 werd in het Euretco Expo Center aan de Meidoornkade in Houten nabij Utrecht het Dierenpret 2008  evenement gehouden, georganiseerd door VHM-Events.

Aviornis Midden-Nederland was, mede namens Aviornis International Nederland, prominent aanwezig met een mooie stand als blikvanger direct bij de ingang van hal 1, waar ook de kromsnavels waren vertegenwoordigd.

Het totale evenement trok weer meer bezoekers dan in voorafgaande jaren.

Vóór de opening om 10.00 uur was het grote parkeerterrein al aardig vol, stond er reeds een lange rij wachtende voor de buiten opgestelde kassa’s en liep s’morgens de wachttijd om een entree kaartje te kopen op tot wel 2 uur! Zo groot was de belangstelling.

Aviornis was aanwezig met een kleine maar indrukwekkende vogeltuin, met een perkje met verschillende watervogels en een volière met 3 Kookaburra’s.

Op marktkraampjes werden ter promotie DVD’s vertoond, werden er folders verstrekt en waren er de bekende Watervogels houden, ’t is een Hobby boeken te koop.

Vele bezoekers herkenden Aviornis, door hetzelfde type stand presentatie als tijdens de Utrechtse Dierendagen in december 2007, met de prachtige opvallende Aviornis banners en posters.

Een regiolid, Leo Ruhé, had weer prachtige bloemdecoraties gemaakt.

De stand was prachtig gedecoreerd met bloeiende planten en struiken, welwillend beschikbaar gesteld door de Tuinmarkt van Johan van Frankenhuyzen uit Tricht, tevens Aviornis lid.

Ook was er een verwarmde opkweekbak met kuikens te zien, met uitleg over de ontwikkeling in het ei. De kuikens trokken veel bekijks van kinderen.

Behalve de Regiobestuursleden had ook regiolid Arjan van de Grooteveen zich spontaan aangemeld om mee te helpen.

Op het vogelperk waren verschillende watervogels te zien, zoals Keizerganzen, Roodhalsgans, Chili Smienten en Krooneenden. Deze waren beschikbaar gesteld door Jaap Korten. En de vogels werden voortdurend gefotografeerd.

Haast vanzelfsprekend trokken de Kookaburra’s weer de aandacht door hun aanstekelijke, verdragende luide roepen.

Ook waren er weer Aviornis leden die Dierenpret bezochten en collega’s van andere vogelorganisaties.

Dierenpret Houten is een internationale trekpleister geworden vooral voor terrarium liefhebbers, ook uit Duitsland, België en Frankrijk.

Voor de dierenliefhebber was er een grote verscheidenheid aan dieren en reptielen te zien en te koop, zoals kromsnavels, exotische knaagdieren, fretten, terrarium reptielen, slangen, spinnen en insecten. Een kattenshow en vele andere hobbydieren.

De vele bezoekers hebben duidelijk genoten en (hernieuwd) kennis kunnen maken met Aviornis!!!

Het Bestuur van Regio Midden-Nederland dankt iedereen, die heeft meegeholpen of bijgedragen aan het tot stand komen van onze Aviornis stand, heel hartelijk.

Zonder deze bereidwillige vrijwilligers is het niet mogelijk om deel te nemen aan een evenement als Dierenpret, om onze hobby onder de aandacht te brengen van een breder publiek.

Jaap Korten
Voorzitter Regio Midden-Nederland