dinsdag 30 oktober 2007

 

Verslag Ledenbijeenkomst van 4 oktober 2007

 

Ledenbijeenkomst met Tweeluik presentaties over Kasper Fauna diervoeders en Vogels Kijken bij Fowl Oase

Eenden uit de collectie van Fowl Oase

De opkomst is redelijk, maar wat minder dan de voorafgaande bijeenkomsten.

Of dat komt door de onvoorziene datum verschuiving met één week of de onderwerpen van het geboden Tweeluik programma is moeilijk te achterhalen.

Om 20.00 uur opent de voorzitter, Jaap Korten, de vergadering en heet iedereen van harte welkom voor de eerste bijeenkomst na het zomerreces. En in het bijzonder de sprekers van deze avond, de heer Tinus Boomstra van de firma Arie Blok en onze eigen secretaris Loi Burger.

Als eerste worden een aantal zaken en mededelingen vanuit het Aviornis Hoofdbestuur behandeld.

Zoals het goede feit dat de ophok/afschermplicht vanwege de vogelgriep AI dit seizoen gelukkig voor de hobbyhouders achterwege is gebleven, terwijl de commerciële pluimvee houderij met vrije uitloop dat wel moest vanaf 5 juli 2007 tot de opheffing per 25 september 2007. De bemoeinissen van Aviornis International Nederland in NWPP verband met de overheid over de AI problematiek beginnen langzaam maar zeker hun vruchten af te werpen.

Ook dat houders van hobbypluimvee en commercieel buitenloop pluimvee weer hun vogels preventief kunnen laten vaccineren tegen AI als alternatief voor een eventueel toekomstige opgelegde afscherming. Er wordt daarbij nu gebruik gemaakt van een nieuw Europees geregistreerd vaccin, Nobilis Influenza H5N2.

Er wordt nogmaals gewezen op het belang dat Europese soorten altijd voorzien dienen te zijn van een gesloten ring met juiste ringmaat. En bij CITES vogels de correct en volledig ingevulde CITES documenten. Bij inspectie door de AID zal bij constatering van een overtreding inbeslagname volgen en een mogelijke boete worden opgelegd.

De datum voor de volgende Algemene Ledenvergadering van Aviornis International Nederland wordt bekendgemaakt, zijnde zaterdag 12 april 2008.

De organiserende Regio is Zeeland en dat het programma inmiddels wordt samengesteld.

Dan volgt een toelichting op de deelname van Aviornis aan het Evenement Utrechtse Dierendagen op 21 t/m 23 december 2007 in de Veemarkthallen, dat georganiseerd wordt door VHM-Events in samenwerking met Avicultura en Ornithofilia. Regio Midden-Nederland zal namens en met medewerking van het Hoofdbestuur het geheel organiseren en coördineren. Er zal in samenwerking met de Nettenlijn uit Cuijk een grote volière worden opgezet. Er wordt een dringende oproep aan de aanwezige leden gedaan om als vrijwilliger aan de werkzaamheden omtrent de stand mee te doen.

Dan volgt het eerste deel van de Tweeluik presentatie door de heer Tinus Boomstra van de firma Arie Blok uit Woerden, die in woord en beeld een uiteenzetting geeft over de grondstoffen, productie methodes en toepassingen van Kasper Fauna diervoeders in het algemeen en vogelvoeders in het bijzonder. Het is een onderhoudend en leerzaam verhaal met de nadruk op constante, hoge kwaliteitsnormen en geen concessies doen ten gevolge van de wereldwijd oplopende graan grondstofprijzen waardoor helaas ook de prijzen van de producten de laatste tijd flink zijn gestegen. Na de presentatie beantwoordt de heer Boomstra de gestelde vragen en wordt hij bedankt voor zijn bijdrage en ook de firma Arie Blok, als sponsor, voor het financieel ondersteunen van Regio Midden-Nederland voor activiteiten.

Tijdens de pauze is er de gebruikelijke verloting en worden er op de achtergrond foto’s vertoond van de dit jaar gehouden  Regio Excursie Busreis naar Huub Dijcks en Plantaria en het hokbezoek met BBQ bij Fowl Oase van Loi Burger.

En vervolgens een rondje Vraag & Aanbod van beschikbare vogels.

Na de pauze is het de beurt aan Loi Burger zelf. Hij laat foto’s zien van zijn mooie collectie vogels met uitleg over het wel en wee. Een mooie gelegenheid voor herinneringen en nu beelden van dichtbij voor diegenen die ook bij het Tuinbezoek aanwezig waren en een leuke kennismaking voor diegenen die het helaas hebben moeten missen.

Om 22.45 uur sluit de voorzitter, Jaap Korten, de bijeenkomst, spreekt de wens uit allen weer bij de volgende bijeenkomst in Barneveld op 22 november 2007 te mogen begroeten en wenst een ieder een goede thuisreis.

Jaap Korten
Voorzitter en Website Redacteur Regio Midden-Nederland