vrijdag 24 augustus 2007

 

Verslag van 4e ruilbeurs regio Oost

 

Zaterdag 22 sept. hielden wij als Regio-Oost weer onze jaarlijkse ruilbeurs.

Ook deze keer hebben de watervogelhouders het weer gewonnen van de overige liefhebbers,want het waren in meerderheid de eenden - enkele ganzen en zwanen, die de kooien bevolkten.

Vooral onze fazantenmensen schitterden door afwezigheid,hetgeen wij als organisatie van dit evenement toch wel enigszins betreuren,want hoe meer variatie aan vogelsoorten, des te aantrekkelijker wordt het voor de bezoekers,maar ook voor ons zelf.

Gelukkig waren er nog wel wat patrijzen, enkele kwartels en in onze  volière een verscheidenheid aan oorspronkelijke tropische duiven.

In tegenstelling tot vorig jaar, wisselden veel meer vogels van eigenaar en vooral zo tussen negen en elf uur was het gezellig druk, ook al omdat veel bezoekers nog een tijdje bleven zitten kletsen met een kopje koffie erbij.

De koffiestand van onze horecaman Jan Eggink had dan ook niet over klandizie te klagen, terwijl zijn zorg voor ons weer uit de kunst was.

Zo rond half twaalf was het eigenlijk met de activiteit voorbij en werden de overgebleven vogels weer uit de kooien gehaald om terug te gaan naar hun huisbasis.

We hebben stellig de indruk,dat een dergelijke ruilbeurs zeer zeker ook bijdraagt aan de onderlinge saamhorigheid  en nieuwe en hernieuwde  kennismaking  met aviornis-leden en mogelijk toekomstige leden.

Wel denken wij, dat de beurs wat vroeg in de tijd wordt gehouden,omdat veel vogels nog niet goed uitgeruid zijn en dus niet geheel op kleur en daarom  vragen wij ons af, of het misschien beter is, om dit evenement wat later te plannen.

In ieder geval vinden wij als bestuur/organisatie van deze ruilbeurs, dat het niet enkel om  de handel gaat, maar ook als een ontmoetingsgelegenheid van liefhebbers onder elkaar.

Wij vonden het een geslaagde dag,maar uiteindelijk doen we het niet voor ons zelf maar voor alle Aviornis-leden en andere liefhebbers.

We hopen dan ook volgend jaar op nog meer deelnemers en natuurlijk ook bezoekers.

Hierbij, namens het bestuur van Regio-Oost  alle helpers zeer bedankt voor jullie inzet en  we gaan ervan uit,dat we volgend jaar weer op jullie kunnen rekenen,want we gaan er mee door.

L.J. Even, Hengelo