vrijdag 10 november 2006

 

Ledenbijeenkomst op 6 november 2006

 

Edelhert

De voorzitter verwelkomt de 55 aanwezige leden.

Bij de mededelingen leest hij een zojuist van het Internet gehaald persbericht van het ministerie van LNV voor over het opschorten van de ‘ophokplicht’ per 21 november.
Op de vraag vanuit de zaal of dit bericht naar alle leden thuis gestuurd wordt, wordt ontkennend geantwoord. De meeste mensen hebben tegenwoordig toegang tot het internet.

Dhr. Ladenstein zoekt leden die mee willen werken aan een promotiestand op de Gelderlandshow in de veilinghallen te Bemmel op 15, 16 en 17 december. De voorzitter zegt hem promotiemateriaal en de vlag toe.

In september 2007 willen Ben van Uden en Bart de Kleijn een reis organiseren naar Frankrijk. We willen twee dierenparken bezoeken en de reis vervolmaken met bezoeken aan de tuinen van Versailles en eventueel een wijnboer. Een flitsbezoek aan Parijs behoort ook tot de mogelijkheden. Gevraagd naar mogelijke deelname blijken er al 25 personen met eventuele echtgenotes zich op te geven. We zullen dus wel gaan.

Jan Harteman gaf daarop een korte uitleg over de kweekverslagen en gaat er in onze komende jaarvergadering dieper op in, ook op de wetgeving.

Dhr. van Lier vraagt waarom er geen aluminium ringen bij Aviornis besteld kunnen worden. Volgens hem kun je de kunststofringen eraf breken of doorknippen. Dhr. Welles vraagt waar in de wet staat dat we gesloten voetringen moeten gebruiken en hij heeft problemen gehad met de maat van de ringen. Ben van Uden geeft uitleg. De voorzitter belooft dit verder aan
te kaarten bij het HB.

Diaklankbeeld door Rien Mouw

Na de pauze geeft dhr. Rien Mouw een prachtige dialezing getiteld ‘Zwerven over de Veluwe’. Prachtige beelden omlijst door er perfect bij passende muziek. De zaal was muisstil, mede door de boeiende uitleg die dhr. Mouw erbij gaf.

Om 22.30 dankt de voorzitter dhr. Mouw voor deze unieke vertoning en wenst iedereen wel thuis.

Els Heinink-Staal