vrijdag 22 september 2006

 

Ledenvergadering op dinsdag 19 september 2006

 

Dhr. Bardoel vervult de rol van voorzitter i.v.m. afwezigheid van dhr. Heinink.
Er zijn 53 leden aanwezig en 8 personen hebben zich afgemeld.

Bij de mededelingen leest de penningmeester de laatste brief van Peter Kreijger voor over de vogelgriepmaatregelen. De vragen die hierop komen, worden beantwoord door dhr. v/d Wielen. Benadrukt wordt dat wanneer het allemaal officieel is, iedereen persoonlijk op de hoogte gebracht wordt van de stand van zaken en hoe te handelen in deze.
Dhr. v/d Wielen meldt dat de discussiedag van afgelopen zondag te Heeswijk een groot succes is geworden. Het hoofdbestuur heeft een goed beeld gekregen wat er leeft binnen Aviornis en gaat hiermee aan de slag. Jan Harteman kan dit beamen en vindt het een verrijking voor Jong Aviornis.

Bij de rondvraag stelt dhr. Ebben voor beginnende leden nestkasten, voerbakken en zelfs een broedmachine gratis beschikbaar. Jan Harteman reageert enthousiast en zegt dat dit voor Jong Aviornis zeer welkom is!

Dhr. v/d Wielen vraagt aan de leden die in deze moeilijke tijd van plan zijn zich van hun eenden te ontdoen, contact op te nemen met Jan Harteman. Zo kunnen onze jonge leden misschien op weg geholpen worden in onze hobby.

Dhr. van Gaal vraagt naar de ervaring met enten van de vogels. Uit de discussie die hierop volgt, concludeert de voorzitter dat de regels ook bij de dierenartsen nog niet goed bekend zijn. De voorzitter zegt blij te zijn met wat het hoofdbestuur in deze kwestie al bereikt heeft en is van mening dat het in dialoog blijven met het betreffende ministerie in deze tijd zeer belangrijk is om meer begrip en medewerking voor onze hobby te verkrijgen.

Na de pauze geeft dhr. Huub Dijcks met ondersteuning van twee films (die in zijn eigen tuin zijn opgenomen) een prachtige uiteenzetting over kwartels, duiven etc. De zaal was muisstil zodat de vaak imposante fluittonen van de vogels goed te horen waren.
De voorzitter dankt dhr. Dijcks voor zijn geweldige lezing, sluit de vergadering en wenst iedereen een goede thuisreis.

Ben van Uden