zaterdag 25 februari 2006

 

Jaarvergadering op 21 februari 2006

 

Aanwezig waren 71 leden met 4 afmeldingen.

Om 8 uur opent de voorzitter de vergadering en heet iedereen welkom. We hebben een geweldige opkomst. Ook aanwezig is mevrouw Grolleman, onze landelijke secretaris en haar echtgenoot om ons bij te staan bij de discussies rond de vogelgriep en alles wat hiermee samenhangt. We hebben een spreker, de heer Tresinie uit België die ons een en ander komt uitleggen over het uitbroeden van eieren in de broedmachine.

Daarna leest de secretaris de notulen van de laatste vergadering van 22 november voor, gevolgd door het jaarverslag van 2005.

Vervolgens brengt de kascommissie verslag uit van hun kascontrole. Alles was perfect in orde. Benoeming nieuwe kascommissie. Hierna verslag van de penningmeester. De jaarverslagen van 2005 worden uitgedeeld en voor degenen die vergelijken willen, zijn er enige exemplaren van 2004 aanwezig. Er is geen commentaar. Alleen vindt dhr. Veldpaus dat een voorzitter en een secretaris een jaarvergoeding van minstens € 100,- moeten ontvangen om hun kosten van telefoon, postzegels e.d. te kunnen dekken. De voorzitter meldt dat het bestuur deze mening deelt en er een voorstel ligt de vergoedingen te verhogen.

Bestuursverkiezing. Aftredend zijn de penningmeester C. de Bruyn en lid H. van de Velde. Er zijn geen tegenkandidaten en dus worden de twee heren met hun toestemming voor een nieuwe periode benoemd.

De Jaarvergadering van Aviornis op 15 april a.s. die door ons georganiseerd wordt, vindt plaats in Overloon. Na de ochtendvergadering is er na de lunch gelegenheid Parc Zoo Overloon te bezoeken, een mooi, goed verzorgd dierenpark.

Iedereen die belang heeft bij enting tegen ganzenhepatitis, kan zich opgeven bij dhr. de Bruyn.

Dan volgt natuurlijk de kippengriep en het ophokken. Heftige, emotionele discussies volgen. Gelukkig zijn er naast het bestuur Mevrouw Grolleman en haar echtgenoot om veel problemen uit de weg te ruimen.

Dhr. Welles pleit voor samenwerking met andere verenigingen zoals bv. de vereniging voor weidevogels. Mevrouw Grolleman antwoordt hierop dat er achter de schermen al veel samenwerking met andere instanties plaatsvindt. Er wordt door diverse hoofdbesturen, waaronder de onze, zeer hard gewerkt. Helaas is dit bij de leden niet altijd bekend. Dhr. Ladenstein pleit voor voorzichtigheid. Het gaat tenslotte om een ernstige ziekte die ook
op mensen kan overslaan. We hebben niets aan actievoerders die naar Den Haag willen om, als het moet, ruiten in te gooien bij het ministerie. We moeten niet onze hakken in het zand blijven zetten maar mee willen werken waar dit kan en vooral in gesprek blijven met de instanties. Helaas moest de voorzitter de discussies afkappen i.v.m. de tijd.

Ons uitstapje. Ook dit moest kort behandeld worden. Het plan is om in september een uitstapje te maken naar fazantenpark “De Rooie Hoeve” in Heeswijk-Dinther en Avifauna. Er is veel animo en 60 personen geven zich op.

Na een korte pauze komt dhr. Tresinie met zijn lezing over het broeden in de broedmachine aan het woord. Een zéér interessante lezing. Ongelofelijk hoeveel deze man weet. Hoewel de voorzitter om 24.00 uur een eind aan de vergadering maakte, had dhr. Tresinie nog stof voor uren. Zoals gezegd ging het grootste deel van de leden na een dankwoord van de voorzitter om twaalf uur naar huis.

Els Heinink-Staal