woensdag 02 maart 2005

 

Jaarvergadering op 22 februari 2005

 

De voorzitter opent de vergadering en heet 60 leden waaronder verschillende dames hartelijk welkom. 7 leden hebben zich afgemeld. Hij vraagt de vergadering om 1 minuut stilte i.v.m. het overlijden van ons lid dhr. Pijpers op 22 jan. jl.

De notulen van de vorige vergadering worden door de secretaris voorgelezen, gevolgd door het jaarverslag van 2004. De penningmeester doet het financieel verslag. Het eindresultaat is zoals altijd prima, ondanks het wegvallen van de Dierenshow in Den Bosch. De kascommissie doet verslag. Het was als vanouds weer keurig.

Nadat 'Vraag en Aanbod' in eerste instantie weer wat opleefde, is het nu weer teruggelopen. Gaan we ermee door? In samenspraak met de vergadering wordt besloten dat we ermee stoppen. Voorstel: we doen het 1 of 2 keer per jaar, bv. als er veel jonge dieren zijn.
De voorzitter is aftredend, maar er is geen animo om het stokje over te nemen. De vergadering vindt dat hij nog maar fijn een periode mag 'regeren'!

Reis Duitsland: Ben van Uden en Bart de Kleyn hebben een interessante reis naar verschillende parken in Duitsland georganiseerd. Een trip van 4 dagen, met vertrek op 6 oktober a.s. Informatie daarover ligt op de tafels. Er kunnen maximaal 49 personen mee. Snelle reacties zijn gewenst want vol is vol!
Dan is de rondvraag: Het probleem 'Vossen' komt weer naar voren. Op dit moment zie je ze weinig, maar dat komt weer als ze jongen krijgen. Er zijn bij sommigen Boerenbondsformulieren aanwezig
die bij problemen met deze beesten ingevuld kunnen worden en opgestuurd naar Dhr. P. Maas.

Er komen ook vragen uit de zaal waarom het verslag in het boekje niet volledig was. Er zijn wat feiten geschrapt. Waarom? De voorzitter antwoordt dat hij daar contact over gehad heeft met dhr. van der Lugt. Het ligt allemaal wat moeilijk. Verder kan en wil hij er niets over zeggen. De redactie kan en
mag helaas feiten uit een verslag halen. (Noot: de redactie behoudt zich het recht voor verslagen in te korten. Dit is meestal vanwege plaatsgebrek of omdat aangekondigde activiteiten al voorbij zijn op de datum van publicatie. Daarnaast brengen wij af en toe kleine correcties aan als de inhoud verwarring kan geven. Tenslotte nemen wij geen teksten op die meningen over personen in Aviornis weergeven waarbij geen hoor en wederhoor is toegepast. Daarvoor is de rubriek Aviornis Nieuws niet bedoeld. Die discussies dienen elders gevoerd te worden. vdL)

Dhr. Reyntjes vraagt of het volgend jaar het financieel verslag uitgebreid kan worden met dat van het jaar ervoor. Dan kunnen we vergelijken. Dit wordt toegestaan.

Na de pauze volgt er een mooie diaserie over ganzen in o.a. Aziƫ, Amerika en IJsland door dhr. Philepona.
Hij was helaas kort en krachtig! Om 22.30 uur ging iedereen weer huiswaarts.

Els Heinink-Staal