zondag 25 september 2005

 

Ledenvergadering op 20 september 2005

 

De voorzitter opende de vergadering en heette 63 leden, waaronder verschillende dames, van harte welkom.

Er zijn verschillende brieven over de vogelpest, die ter lezing op de bestuurstafel liggen. Na het onverwachte overlijden van Jo Mettler wordt een nieuwe kandidaat penningmeester voor het hoofdbestuur gezocht. Voelt iemand zich geroepen?

De jaarvergadering van 2006 komt ter sprake. Deze wordt door onze regio verzorgd. De bedoeling is om deze in Overloon te houden. Na het officiële gedeelte is er dan gelegenheid om Parc Zoo Overloon te bezoeken. Dit zijn onze plannen. Ze kunnen in overleg met het hoofdbestuur altijd nog
gewijzigd worden.

De organisatie van onze reis naar Duitsland is rond en iedereen heeft het programma gekregen. Nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn.

Bij de rondvraag vraagt dhr. Veldpaus allen dringend erover na te denken om de functie van penningmeester te gaan overnemen. Hij heeft het zelf jaren gedaan en het vergt minder tijd dan men wellicht denkt. Er zijn goede PC-programma's die het werk vergemakkelijken.

Dhr. Welles heeft een terechte opmerking over de kwaliteit van het leewieken van onze vogels. Ook over de ringen komen er vragen. Mag je, als je ringen tekort komt, ringen van het vorig jaar gebruiken?
Het wordt gedaan, maar... Verschillende meningen worden gehoord. Het probleem is bekend. Als je in juni ringen tekort komt kun je dat jaar bij Aviornis geen ringen met stamnummer meer bijbestellen.

Diapresentatie door Jan Harteman over Sylvan Heights Waterfowl Center

Na de pauze toont Jan Harteman een leuke diaserie die hij gemaakt heeft tijdens zijn stage in North Carolina bij Sylvan Heights Waterfowl Center, de collectie van Mike en Ali Lubbock. Hij vertelt er zeer enthousiast over. De zaal was zeer geïnteresseerd. Je kon een speld horen vallen en iedereen
bleef tot het eind!!

Om 22.45 uur bedankt de voorzitter iedereen voor zijn komst en Jan voor zijn prachtige voordracht, waarbij als klap op de vuurpijl aan het eind uit een hokje een ‘tamme’ boomeend getoverd wordt. Jan gaat deze gebruiken voor educatieve doeleinden. Kinderen bijvoorbeeld vinden dit prachtig.

Els Heinink