dinsdag 21 september 2004

 

Ledenvergadering op 21 september 2004

 

Na opening en welkomstwoord van de voorzitter de ingekomen stukken:
Een brief van de Brabanthallen met de mededeling dat de Dierenshow dit jaar wegens 'fi nanciële problemen' niet doorgaat. Jammer voor onze afdeling. Het was altijd een mooie promotie voor de vereniging.

Er is ook een uitnodiging binnen via ons 'jeugdlid' Jan Harteman voor de Jeugdmeeting in Antwerpen, georganiseerd door het jeugdteam van Aviornis. Het betreft een bezoek aan de Antwerpse Zoo met rondleiding door een gids.

De voorzitter dankt Jan ook voor het keurig verzorgde verslag dat hij schreef voor ons tijdschrift over ons bezoek aan de Kölner Zoo in april. Daarna leest de secretaris de notulen voor van de jaarvergadering.
Geen op- of aanmerkingen van de leden. Dus worden ze voor akkoord getekend.

Het bestuur vraagt aan de leden of er suggesties zijn voor in de toekomst te maken uitstapjes. Engeland is een optie, maar dan naar privé-parken. Bij navraag wie interesse heeft, blijken dat er al 20 te zijn. We kunnen ook nog eens naar Walsrode gaan, maar dan niet één dag zoals de vorige keer, maar
2 dagen. Ook dit voorstel vindt bijval. Het bestuur zal zich erover beraden.

Rondvraag: Dhr. van Bakel meldt dat bij hem een koppel kroonkraanvogels is weggehaald. Hij vraagt de leden goed op te letten of ze niet te koop worden aangeboden. Ze zijn te herkennen: één heeft kromme tenen en de ander een verkleurde bovenpoot door een verwonding.
Dhr. Harteman deelt mee dat er op de Veluwe zwarte zwanen zijn weggehaald. Beide gevallen zijn onmiddellijk op internet gezet. Let dus goed op!

Dhr. van Lier vraagt waarom het rapport Berenschot niet in Aviornis Nieuws is geplaatst? Hij vindt dat we te weinig worden geïnformeerd. Hem wordt gevraagd contact op te nemen met het hoofdbestuur.
Hij heeft kopieën van dit rapport bij zich en vraagt het bestuur dit goed door te lezen. Hierna is er een korte pauze.

Na de pauze toont dhr. Wuyts uit België een diaserie over Thailand en Indonesië. Sluiting ca 11.00 uur.

Tot de volgende vergadering.

Els Heinink-Staal