donderdag 25 november 2004

 

Ledenvergadering op 23 november 2004

 

De voorzitter opent de vergadering en heet 54 leden welkom. Deze avond hebben zich 9 leden afgemeld. Bij de ingekomen stukken komt aan de orde dat 16 nieuwe leden zich hebben aangemeld en 2 leden hebben opgezegd.

Vraag en aanbod begint gelukkig weer wat op te leven en de deelnemers kunnen deze in de pauze af komen halen. Ook kunnen meldformulieren meegenomen worden voor schade die door vossen toegebracht is. Uitdrukkelijk wordt verzocht om deze lijsten bij eventuele schade in te vullen en op te sturen, zodat overlast in kaart gebracht en bij de overheid gemeld kan worden.

Op de vraag van de voorzitter of er bij de leden ideeën leven voor het jaarlijkse uitstapje of sprekers op de ledenvergaderingen, stelt dhr. Harteman voor iemand van Ibisring uit te nodigen voor een lezing over deze vogels. Ook zou het volgens hem interessant zijn om iemand uit te nodigen die ons kan informeren over roofdieren en hun kenmerken aan de hand van de slachtoffers. Deze voorstellen worden door de vergadering gesteund en het bestuur gaat ermee aan de slag.

Dhr. Wintjes zou ook graag een keer iemand van het Brabants Landschap horen spreken. Dhr. Wellens kan eventueel een spreker en een film van de Friese vogelwachten regelen. Als de taal een probleem is, zal hij zelf als tolk fungeren.

Bij de rondvraag vraagt dhr. van Gaal of er animo is om via de vereniging entstof tegen ganzenhepatitis te bestellen, waarop de voorzitter voorstelt dat de penningmeester als contactpersoon in deze fungeert.

De vraag van dhr. v.d. Velden waarom vraag en aanbod een tijd van de internetsite weg geweest is, wordt door dhr. Ladenstein beantwoord.

IJsvogels

Na de pauze start dhr. Bolkenbaars zijn lezing met dia's over ijsvogels. In ongeveer 80 minuten vertelt dhr. Bolkenbaars in één adem op een humoristische en ietwat sprookjesachtige wijze over het wel en wee van de ijsvogels en hun leefomstandigheden.

De voorzitter bedankt de heer Bolkenbaars voor zijn interessante en vooral leuke lezing over ijsvogels.
Hij sluit daarop de vergadering en wenst iedereen een goede reis naar huis.
De vergaderdata in 2005 voor de regio Nijmegen zijn: 22 februari, 20 september en 22 november.

Ben van Uden